ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прийнято Закон про трансфертне ціноутворення

Дата: 12.07.2013 15:14
Кількість переглядів: 332

4 липня 2013 року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення». У разі підписання Президентом закон набуде чинності з 1 вересня поточного року. Зокрема:

  • у новій редакції викладено поняття «звичайна ціна»; запроваджено поняття «трансфертне ціноутворення» і визначено перелік осіб, які є пов`язаними особами для цілей трансфертного ціноутворення;

  • у новій редакції викладено ст. 39, яка присвячена трансфертному ціноутворенню і, зокрема, визначає: принципи трансфертного ціноутворення; перелік контрольованих і прирівняних до них операцій і методи визначення ціни в таких операціях: порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу), ціни перепродажу, чистого прибутку, розподілу прибутку; механізм порівняння комерційних і фінансових умов операцій органом ДПС; порядок складання і подання документації для податкового контролю (звіту, інформації); механізми податкового контролю за трансфертним ціноутворенням; механізми взаємного узгодження цін в контрольованих операціях тощо.

За неподання платником податків у встановлений строк звіту про проведені ним протягом року контрольовані операції встановлено відповідальність у вигляді штрафів. Штрафні санкції за порушення норм статті 39 Податкового кодексу, вчинені в період з 01.09.13 р. по 01.09.14 р., будуть застосовуватися в розмірі 1 гривні за кожне порушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь