ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про компенсацію за невикористану відпустку (запитання-відповідь з «гарячої лінії»)

Дата: 02.07.2015 09:40
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

До якої категорії виплат належить компенсація за невикористану відпустку
Відповідно до підпункту 2.2.15 пункту 2.2 Інструкції зі статистики заробітної плати (далі Інструкції № 5) суми грошової компенсації за невикористану відпустку відносяться до фонду додаткової заробітної плати. З цього випливає, що її оподаткування відбувається за загальними правилами, передбаченими для виплати заробітної плати.
Оподаткування компенсації відбувається за загальними правилами, передбаченими пунктом 167.1 Статті 167 ПКУ. Суми компенсації додаються до інших доходів, що виплачуються при звільненні та беруть участь у розрахунку суми, яка дає право на застосування соціальної пільги.
За підсумками кварталу, у звіті за формою № 1ДФ, такі суми відображаються разом з іншими нарахованими і виплаченими доходами при звільненні з ознакою доходу 101. Крім цього, у відповідній графі проставляється дата звільнення співробітника.
Єдиний соціальний внесок та компенсація за невикористану відпустку
При виплаті компенсації слід врахувати, що такі суми є разовими виплатами, тому розподіляти їх по роках і місяцях, за які вони виплачуються не потрібно (вся сума яка виплачується вважається доходом того місяця, в якому виплачується). Так само, потрібно звернути увагу на те, що сума компенсації разом з іншими нарахованими доходами при звільненні, можуть перевищити максимальну величину доходу, з якого утримується і нараховується ЄСВ.
У звіті за формою № Д4, суми компенсації відображаються разом з іншими доходами, які виплачуються при звільненні у місяці нарахування. Ознака доходу, у звіті проставляється така ж як і для основної заробітної плати (1 — звичайний співробітник без пільг, 2 — працюючий інвалід і т. д.).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь