ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про легалізацію заробітної плати та застосування законодавства з ЄСВ йшлося на засіданні круглого столу

Дата: 12.08.2015 16:42
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Днями відбулась зустріч з представниками фермерських господарств. Цього разу основною темою заходу стали новації податкового законодавства щодо нарахування та сплати ЄСВ, податку на доходи фізичних осіб. Метою такої зустрічі – легалізація заробітної плати, укладення трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Перед присутніми виступила начальник Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ Лілія Пастушенко , яка зазначила, що від легалізації трудових відносин залежить розвиток економіки та рівень соціального захисту працівників. Вона також нагадала, що мінімальна заробітна плата, сума якої становить 1218 грн, є державною соціальною гарантією, обов'язковою на території України для підприємств усіх форм власності і господарювання, які використовують працю найманих працівників. Відповідно до норм діючого законодавства, пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та суми сплаченого єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України, стажу роботи, а також інших відомостей, необхідних для призначення пенсії та виплати соціальних допомог.

Гарантований рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців просто ігнорують і змушують найманих осіб працювати на невелику зарплату, іноді зовсім не декларуючи оплату їх праці. Бажаючи уникнути зайвих витрат, видають працівникам зарплату в «конвертах». У цьому випадку йдеться про «тіньові» заробітки, з яких не утримуються податки та не здійснюються відрахування до Пенсійного фонду.

Присутніх детально поінформували про основні законодавчі зміни, порядок подання звітності, нові критерії для зниження ставки єдиного внеску.

Під час зустрічі розглянуто проблемні питання, які впливають на низький рівень заробітної плати, та доручено керівникам господарств вишукати резерви щодо підняття рівня виплат.

В Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ в напрямку дотримання суб‘єктами господарювання трудового та податкового законодавства при виплаті заробітної плати на постійній основі проводиться не лише широка масово-роз’яснювальна робота, а також індивідуальні зустрічі з керівниками підприємств та підприємцями усіх форм власності.

Так, з початку року заслухано 28 посадових осіб та суб‘єктів господарювання – фізичних осіб. З них - 24 підвищили рівень нарахування заробітної плати. Відтак, внаслідок проведеної роботи до бюджету додатково надійшло 8,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь