ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про районні заходи у зв’язку з 31-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

Дата: 28.04.2017 07:40
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

За даними управління соціального захисту населення райдержадміністрації, на даний час у Тульчинському районі проживають 4,6 тис. громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 3654 дитини (з яких 6 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС), 913 учасників ліквідаційних робіт та потерпілих.

В районі прийнято розпорядження голови райдержадміністрації про відзначення 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи, розроблений План заходів та кошторис видатків на підготовку і проведення заходів пов’язаних з 31-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Районний план заходів передбачає адресний підхід до вирішення потреб громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечення соціального захисту, покращення медичного обслуговування, посилення уваги до сімей і вдів та інші соціально-культурні заходи, спрямовані на гідне вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інших ядерних аварій та катастроф.

До відзначення 31-х роковин Чорнобильської трагедії у Тульчинському районі згідно плану заходів проведено :

  • зустрічі з ліквідаторами та потерпілими І - ІІІ категорії;
  • посилено контроль за пільговим відпуском медикаментів громадянам потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи;
  • повне і якісне медичне обстеження та диспансеризацію інвалідів – чорнобильців у разі потреби забезпечити їм стаціонарне або санаторно-курортне лікування
  • в навчально-виховних закладах проведено відкриті уроки пам'яті “Чорнобильський дзвін”, зустрічі ліквідаторів та ветеранів ядерних аварій і катастроф з учнівською та студентською молоддю, організовано виставку дитячого малюнку „Чорнобиль очима дітей” ;
  • покладання квітів на могилах учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та до пам’ятника, який вшановує подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • молебень в пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи;
  • відвідування музею «Тульчинці в горнилі Чорнобиля».
  • надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
  • благодійний обід для учасників ліквідації

На виконання Плану заходів з районного бюджету та бюджетів об’єднаних громад виділено 23 тисяч 680 грн.

У районній газеті „Тульчинський край” започатковано рубрику до 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, в якій друкуються статті управління соціального захисту населення та спогади ліквідаторів.

Соціальний захист громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи перебуває на особливому контролі райдержадміністрації та її структурних підрозділів.

В районі функціонує 2 громадських організації: «Союз Чорнобиль України» та «Ліквідатори Чорнобиля», які тісно співпрацюють з владою.

Як головний розпорядник коштів, управління соціального захисту населення здійснює фінансування компенсацій на продукти харчування та оздоровлення особам 1 та 2 категорії, пільгове медичне обслуговування, а також проводиться робота по організації санаторно-курортного оздоровлення.

664 ліквідаторів та потерпілих І та ІІ категорії отримали компенсацію вартості продуктів харчування в 2016 році на загальну суму 3,4 млн. грн., в 2017 році - 906,4 тис. грн.

У 2016 році оздоровлено 78 ліквідаторів та потерпілих І категорії у санаторно-курортних закладах країни, перебуває на черзі на забезпечення путівками в 2017 році 111 ліквідаторів та потерпілих І категорії.

Всього за програмами соціального захисту громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 26.04.2017 року використано -1,2 млн. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь