ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про реабілітацію наших захисників

Дата: 21.04.2016 16:36
Кількість переглядів: 241

21 квітня 2016 року відбулася зустріч голови райдержадміністрації Миколи Підболячного і голови районної ради Олексія Авраменка з представниками громадських та волонтерських організацій за участю сільських, селищних, міського голів, керівників управлінь, відділів, служб з метою опрацювання проблемних питань, що стосуються учасників АТО, членів їх сімей, а також членів сім’ї загиблого учасника АТО. Захід пройшов у конференц-залі адміністративного будинку районної ради та райдержадміністрації (м. Тульчин), де зібралося понад 60 осіб, в т.ч. демобілізовані учасники АТО з різних населених пунктів району.

У вступному слові голова райдержадміністрації М.Підболячний наголосив на важливості таких зустрічей, об’єднання зусиль всіх зацікавлених сторін – державних установ, громадських та інших формувань з метою надання практичної допомоги нашим захисникам у мирному житті: «Ці люди потребують адаптації, сприяння, просто-таки розуміння і підтримки...»

Далі були виступи та інформації, звіти і повідомлення посадовців та громадських діячів, а також пропозиції, критичні зауваження з боку присутніх на зустрічі учасників АТО щодо окремих ситуацій чи подій на місцевому рівні. Зокрема, інформацію про подібну нараду на обласному рівні надала керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Найда. Про організацію роботи районного Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей розповів заступник керівника цього Центру Олександр Мокринський. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Богач повідомив про стан соціального захисту учасників АТО та їх родин у районі: облік, виплати, оздоровлення тощо. Про створення системи соціальних паспортів на кожного учасника АТО розповіла в.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Капелюшна. Про виділення земельних ділянок нашим захисникам доповідав начальник районного відділу Держгеокадастру Ігор Подоляк.

Виступаючих та інформації було багато. В процесі наради учасники АТО з Тиманівки і Тульчина піднімали ряд проблем, вирішення яких для вчорашніх фронтовиків є вкрай важливим. Неодноразово виступав, задавав гострі запитання посадовцям голова громадської організації «Тульчинське районне об’єднання учасників АТО» Віталій Харченко. Розповіли про свою благодійну та волонтерську діяльність священник УПЦ о.Олександр, викладач училища культури і волонтер Людмила Коваль, голова районної громадської організації «Тульчинська сотня допомоги бійцям АТО» Олег Новіков. Прокоментував окремі ситуації і закликав усіх діяти у правовому полі голова районної ради О.Авраменко.

Загалом, зустріч пройшла конструктивно, відверто, часом емоційно і гостро, адже час, у який ми живемо, вимагає рішучих дій, солідарності та порозуміння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь