ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про виховання духу патріотизму та національної свідомості в сучасних умовах

Дата: 12.08.2014 10:19
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Коли ми говоримо про роз’яснювальну роботу серед працівників підприємств, установ і організацій, всіх жителів району з метою виховання в них духу патріотизму та національної свідомості, то маємо на увазі намагання вплинути на суспільну думку людей віком від 18 років і старших з ряду важливих для Української держави питань. Ця робота обумовлена так званою «гібридною війною» з боку Російської Федерації проти України. На жаль, це – суворе і небезпечне випробування для народу України, яке визнав де-факто весь цивілізований світ. Тим, хто ще може сумніватися, варто ознайомитися з Постановою Верховної Ради України від 22 липня 2014 року № 1597-VII «Про Заяву Верховної Ради України «Щодо протидії поширенню підтримуваного Російською Федерацією міжнародного тероризму». Текст постанови містить багато жорстких формулювань, але вона є надзвичайно корисною для всіх, хто готується до згаданої вище роз’яснювальної роботи.
Правила «гібридної війни» передбачають інтенсивну інформаційну та кібернетичну війни проти населення і офіційних установ ворожої країни. Так сталося, що ми тепер – ворожа країна для Росії, тому мусимо адекватно відповідати на всі інформаційні атаки північно-східного сусіда, якщо вони отримали значний резонанс у суспільстві. Тобто, звичайної, «спокійної» виховної роботи з населенням у формі лекцій, бесід про історичне минуле України та сучасне державотворення, тощо в даних умовах замало. Необхідно активно підключати всі види засобів масової інформації, усвідомлюючи, що наймасовішу аудиторією збирає телебачення, дещо меншу – Інтернет, радіо і газети.
Саме через ці джерела інформації нашим людям підступно вкидаються ідеї випадковості, недоцільності Української держави, підтримується та частина реформ, яка може реально послабити обороноздатність країни, подається системна дезінформація про хід АТО, принижується честь та гідність державних символів та ключових посадовців, сіється ворожнеча між громадянами на мовному, релігійному, національному, соціальному підґрунті тощо. До речі, все це триває з боку Росії не місяць і не два, а багато років. Тому, відповідно до рішень Національної ради № 292 та 297 від 17.07.2014 року та Ухвал Окружного адміністративного суду м. Києва ряд російських телевізійних каналів заборонені для ретрансляції на території України (Первый канал. Всемирная сеть; РТР-Планета; Россия 24; НТВ-Мир; TVCI (ТВ Центр); Россия 1; НТВ; ТНТ; Петербург 5; Звезда; РЕН-ТВ; Life News; Russia Today). Наведений перелік демонструє, який інформаційний фронт відкритий проти України, в т.ч. в мережі Інтернет.
Це вимагає адекватних дій на місцевому рівні. На офіційному сайті Тульчинської райдержадміністрації, в районній газеті та по радіомовленню поширюється інформація про практичну діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, в т.ч. офіційна реакція на різноманітні критичні зауваження, тематичні матеріали з нагоди головних державних свят і суспільно важливих процесів, наприклад, щодо мобілізаційної, гуманітарної та благодійної діяльності. Крім цього, районна газета друкує гострі фейлетони і репліки, разом з радіомовленням відображають громадську думку та дії недержавних формувань на захист територіальної цілісності України, єдності нашого суспільства, всенародної підтримки збройних та правоохоронних сил країни. Переконаний, що ця інформація доходить до сердець тих наших громадян, які її гостро потребують, а з байдужими чи хронічно невдоволеними не варто втрачати дорогоцінний час на суперечки.
Що потребує покращення? Поряд з трагічною статистикою та благодійною діяльністю потрібно більше позитивної, оптимістичної, сатиричної, мистецької інформації, не завадили би публічні акції, виставки за участю провідних фахівців освіти і культури, відомих і авторитетних громадян району, особливо, учасників АТО, добровільне залучення представників релігійних організацій, припинення чвар у громадсько-партійній сфері. Зустрічі в трудових колективах мають бути з їхньої ініціативи, а не нав’язані зовні. Ми повинні адекватно і оперативно реагувати на всі провокації внутрішнього та зовнішнього походження, як виклики суворого часу інформаційної війни.
В авангарді непростої роз’яснювальної роботи мають бути державні службовці, демонструючи своєю професійною діяльністю широкій громадськості, що справжній патріотизм не вимірюється гривнею чи доларом, а лише роками реального розвитку національної держави і солідарною діяльністю громадян під час кризових періодів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь