ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проблеми регіону вирішуються

Дата: 24.10.2013 16:10
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Цього тижня голова райдержадміністрації Анатолій Бузік побував в ряді територіальних громад району з метою перевірки запланованих робіт на виконання доручень Президента України Віктора Януковича, голови облдержадміністрації Івана Мовчана щодо вирішення актуальних проблем регіону. Під час перебування керівника району в с. Заозерному ми попросили його поділитись своїми враженнями від побаченого:
- Анатолію Степановичу, як керівники органів місцевого самоврядування та закладів освіти, культури, охорони здоров’я справляються з поставленими перед ними завданнями?
-За ці дні я побував в Тарасівській, Бортницькій, Торківській, Шуро-Копіївській, Кирнасівській, Клебанській, Богданівській,Заозерненській, Михайлівській, Холодівській громадах. Відвідав окремі школи і ФАПи, на яких проводяться ремонтно-будівельні роботи.
Варто зазначити, що очільники громад Віктор Кубик, Володимир Трохименко, Василь Процишин, Олександр Олійчук, Петро Халаман, Юрій Деркач активно працюють над виконанням прийнятих рішень по приведенню закладів охорони здоров’я, культури, освіти в належний сучасний стан.
Не є таємницею те, що впродовж більш як п'ятнадцяти років закладами охорони здоров’я і культури ніхто не переймався, окрім поточних незначних робіт. Іван Михайлович Мовчан, голова облдержадміністрації, постійно на цьому наголошує. Адже сааме він, будучи першим заступником, разом з тодішнім головою облдержадміністрації Миколою Джигою поставили завдання створити комфортні умови для навчально-виховного процесу, ввести в дію внутрішні вбиральні в кожній школі.
Крім того, було ініційовано питання проведення ремонтів приміщень закладів охорони здоров’я на селі, придбання найнеобхіднішого медичного обладнання, транспорту на виконання Закону України “Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вiнницькiй, Днiпро­петровськiй, Донецькiй областях та мiстi Києвi”, аби медичні послуги населенню стали значно якіснішими.
Оптимізація навчальних закладів також на користь нашому майбутньому поколінню, придбання комп'ютерної техніки, інтерактивних дощок (в т.ч. вони були передані народним депутатом України Миколою Джигою на користування учням міських і сільських шкіл) – такі завдання ставились і виконувались, як і у закладах культури, де проводились поточні і капітальні ремонти, облаштовувалась територія, купувалось і передавалось в користування нове технічне обладнання.
Неозброєним оком видно, що заклади цих трьох галузей за останні кілька років досить суттєво змінили свій зовнішній, внутрішній вигляд, а наповнювати змістом їх роботу будуть відповідальні працівники, яким створено необхідні умови праці.
- Кінцевого позитивного результату можна очікувати лише в разі спів­праці всіх гілок влади, і особливо місцевої.
Чи розуміють це очільники громад району?
- В переважній більшості відповідь на цепитання є позитивною. Однак є, звичайно, випадки недобросовісного ставлення до поставлених обласною і районною владою завдань, як от приміром Торківського та Богданівського сільських голів стосовно благоустрою територій, й, зокрема, незадовільного стану закладів культури чи територій довкола них.
Відповідно на колегії райдержадміністрації, що відбулась минулого тижня, бездіяльність М.Порубаного та В.Неборецького була мною означена в досить жорсткій формі. Я вважаю, що якщо ці особи захотіли очолити громаду і, зазначу, не вперше вони обирались, то мають виправдовувати довір’я виборців і, принаймні, відробляти заробітну плату.
Ми бачимо по стартових можливостях однакові громади Бортників, Тарасівки, Копіївки, Торкова, Богданівки, але чомусь в попередніх трьох названих громадах сільські голови активно працюють, намагаються при найменшій нагоді зробити щось корисне для громади, а в Богданівці, приміром, всі позитивні справи робляться лише завдяки місцевому сільгосптовариству, яке очолює депутат районної ради Олег Дяченко.
А яка ж роль відведена сільському голові – довідки підписувати?
Такого не буде і ми, районні органи влади, будемо впливати, використовуючи всі законні важелі, аби посадовці виконували свої обов'язки як належить, як зазначено в програмі нашого Президента Віктора Федоровича Януковича "Україна для людей", його соціальних ініціативах.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь