ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведене установче засідання обласної Конкурсної ради

Дата: 23.01.2017 10:37
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

20 січня 2017 року під керівництвом першого заступника голови обласної Ради Людмили Щербаківської відбулося установче засідання Конкурсної ради чотирнадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Згідно з розпорядженням голови Ради від 11 січня 2017 року №11 ,,Про чотирнадцятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад”, затверджено положення про конкурс та визначено склад ради.
Участь у засіданні ради взяли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, депутати обласної Ради Олександр Масленніков, Лариса Білозір, Андрій Ковальов, представники обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Агенції регіонального розвитку та профільних департаментів ОДА.
Члени комісії обговорили терміни подачі заявок і проектів, згідно з якими до 17 лютого 2017 року подаються документи в електронному вигляді. З метою вдосконалення процесу адміністрування обласного конкурсу, цього року вводиться онлайн-реєстрація проектів. Посилання на он-лайн-форму розміщено на веб-сайті обласної Ради, обласної державної адміністрації, Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та Агенції регіонального розвитку. До участі в конкурсі будуть допущені тільки ті проекти, які пройшли он-лайн реєстрацію.
До 28 лютого 2017 року подаються документи в паперовому вигляді, а із врахуванням терміну перевірки документів на комплектність, оцінки самих проектів і прийняття рішення Конкурсною радою щодо співфінансування, з 1 травня 2017 року учасники конкурсу зможуть розпочати реалізацію проектів. Таким чином, переможці конкурси матимуть достатньо часу для ефективного впровадження проектів до кінця року та максимального освоєння бюджетних коштів.
Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування області усіх рівнів: сільські, селищні, міські ради, об’єднані територіальні громади, районні ради. Окрім того, органи місцевого самоврядування можуть подавати проекти спільно з громадськими організаціями і приватними структурами в разі наявності договору про спільну діяльність. Кожний учасник конкурсу може подати не більше 2-ох проектів.
Важливою новацією цьогорічного конкурсу є збільшення граничного обсягу співфінансування проектів із фонду конкурсу до 200 тисяч гривень. Загалом, на реалізацію проектів виділено 15 млн. гривень.
Суттєво оновлено перелік напрямів, за якими буде проведено відбір проектів: підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями, збереження історико-культурної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, заходи екологічного спрямування, заходи щодо енерго та ресурсозбереження в закладах системи охорони здоров'я, освіти та соціального захисту та культури.
Одночасно, з метою підвищення якості проектів і забезпечення розподілу коштів фонду конкурсу між найбільш якісними проектами, пропонується розглядати на Конкурсній раді лише ті проекти, які набрали 60 і більше балів, відповідно до листа експертного оцінювання.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь