ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведені районні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 28.11.2016 14:23
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

26 листопада 2016 року в м. Тульчині з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів у парку «Пам’ять» відбувся мітинг-реквієм з хвилиною скорботного мовчання, покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам голодоморів та політичних репресій, акція «Запали свічку!», панахида за жертвами голодоморів за участю голови райдержадміністрації Миколи Підболячного, голови районної ради Олексія Авраменка, Тульчинського міського голови Валерія Весняного, представників державних установ і громадських організацій, православного духовенства, місцевих ЗМІ.

Перед учасниками зібрання виступили голова райдержадміністрації М.Підболячний, науковий працівник Тульчинського краєзнавчого музею Галина Луценко, громадський активіст Тетяна Єременко.

Микола Підболячний, звертаючись до присутніх, сказав: «Сьогодні ми традиційно зібралися на цьому святому місці, щоб разом вшанувати пам’ять багатьох тисяч наших земляків, яких скосила голодна смерть в роки сталінської колективізації та ударних п’ятирічок соціалістичного будівництва. Страшно навіть уявити, що в країні, яка виробляла найбільше у світі продуктів харчування, населення вмирало у муках від штучно створеного голоду! А ще ж були, крім цього, революції, репресії, війни і т.д. Таким чином, загальні людські втрати народу України в першій половині двадцятого століття у згаданих соціальних катаклізмах виявилися катастрофічними і вимірюються мільйонами людських життів…

З точки зору незалежної і демократичної Української держави подібні явища не повинні мати місце у державній політиці, громадсько-партійній ідеології, суспільних відносинах. Закон України від 28 листопада 2006 року «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» в значній мірі відображає загальносуспільне ставлення до цієї національної трагедії. Цитую: «Стаття 1. Голодомор 1932–1933 років в Україні є геноцидом українського народу».

Опираючись на вітчизняну історію, крокуючи в цивілізоване майбутнє, ми засуджуємо практику будь-яких репресивних, антигуманних дій уряду проти власного народу і будемо докладати максимум спільних зусиль задля розвитку справді гуманного, демократичного, справедливого і заможного суспільства в незалежній Україні. Хай світла пам’ять про всіх її героїв і мучеників надихають нас на творчу працю і економічний прогрес, громадянську злагоду і консолідацію!»

Жалобні заходи також відбулися в територіальних громадах району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь