ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Прозора й чиста як гірська вода – то України мова барвінкова» - поетичний диліжанс

Дата: 22.02.2016 15:14
Кількість переглядів: 581

Фото без опису

Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
Гостями заходу були учні 1-А та 1-Б класу (учасники клубу «Дітки-Смайлики») зі своїми класними керівниками Богославець Н.М та Жуковською С.М. Маленькі українці прийшли у яскравих вишитих сорочках.
Ведучими поетичного вечора були студентки ІІ-бібліотечного курсу Білоус Діана та Бевз Анастасія. Вони розповідали діткам про рідну мову. Учні виявились дуже активними та доповнили захід виразним читанням віршів.
Україна – край пісенний. Через пісню до нас приходить історія мудрого мужнього українського народу. Пісня – душа народу, завжди з нами і в горі, і в радості.
Звідки взялася пісня юним смайличатам розповіла бібліотекар Мельник Ю. Л. А юні артисти ансамблю «Домісолька» (кер. В. Сліденко) виконали українські пісні «Подоляночка» та «Не сумуй моя вкраїно».
Любов українського народу до своєї мови знайшла відображення у загадках, прислів'ях, приказках про рідну мову. Тому ведучі вирішили не тільки розважити учнів, але й перевірити їхні знання української мови. Дітки із захватом відгадували загадки, розповідали прислів’я та приказки.
На завершення свята за свою активність діти отримали винагороду – мультфільми, які підготувала їм бібліотекар Штогріна Л.Г.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь