ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Район задніх не пасе, хоча проблем вистачає.

Дата: 03.09.2015 16:03
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

2 вересня голова облдержадміністрації Валерій Коровій провів обласну селекторну нараду з найважливіших питань розвитку регіону. В нараді взяли участь профільні заступники, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій області.
В районній студії були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник, в о. голови районної ради Віталій Вільчинський, керівники стру­к­турних підрозділів та голови місцевих рад.
Аналізуючи стан виконання місцевих бюджетів області за 8 місяців 2015 року директор департаменту фі­нансів облдержадміністрації Микола Копачевський зазначив, що вперше за багато років усі 701 бюджетів базового рівня: сільських, селищних, міських (міст районного значення) виконано.
За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, такі результати є беззаперечним наслідком бюджетної децентралі­зації:
“Відповідно до бюджетного кодексу, за підсумками півріччя, якщо на 105 % виконано бюджет, то кошти можна перерозподіляти. Не допускайте,щоб ці кошти просто лежали у вас на рахунках - проводьте активний комплекс найбільш потріб­них робіт", - наголосив В.Коровій.
Особливу увагу керівників рад базового рівня очільник області акцентував на необхідності співфінансування з місцевих бюджетів ремонту доріг, що проходять через населені пункти (не лише комунальних, але й загальнодержавних), адже згідно змін до бюджетного законодавства, на ці цілі можна спрямувати перерозподілені кошти.
Звертаючись до присутніх в студії голів місцевих рад перший заступник голови райдержадміністрації Ві­талій Побережник зауважив: “Фінансовий ресурс місцевих бюджетів складає майже 8 млн. грн. Це кошти, які ви разом з депутатським корпусом, громадою, можете розподілити на вирішення найнагальніших питань. Одним з таких є ремонт до­ріг. Районним бюджетом передбачено 400 тис. грн. на проведення ремонту доріг між населеними пунктами. В селах це питання покладається саме на органи місцевого самоврядування.”
На сьогодні з розумінням до вирішення цієї проблеми поставилися в Шпиківській селищній раді (М.Панасюк) - відремонтовано ділянку дороги державного значення, в Торківській сільській раді (М.Порубаний) - виділено кошти на ремонт дороги на Шпиків. А ось в Копіївській сільській раді (О.Чорна), на момент проведення наради, питання співфінансування ремонту дороги вирішено не було.
Відзначено позитивний досвід Заозерненської сіль­ської ради (О.Олійчук), де для ремонту доріг вдалося залучити 4 млн.грн. коштів екологічного фонду.
На нараді також було розглянуто питання: підготовки до осінньо-зимового періоду; підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів; призначення субсидій за спрощеним порядком; від­нов­лення функціонування системи військового обліку для забезпечення підготовки та проведення наступних черг часткової мобілізації на території області.
З відповідними інформаціями в районній студії виступили: начальник управління фінансів райдержадміністрації Сергій Шевчук, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Валерій Руденко, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Мокринський, в о. районного військового комісара Роман Сватко.
Підбиваючи підсумки наради, перший заступник голови райдержадміністрації В.Побережник подякував присутнім за ефективну роботу і за те, що наш район, на фоні інших районів області, відзначався лише з позитивного боку, хоча проблемних питань є чимало, над їх вирішенням потрібно працювати системно і неухильно.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь