ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районна конференція в бібліотеці: Соборність, Незалежність і Крути…

Дата: 23.01.2018 16:34
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

23 січня 2018 року з нагоди Дня Соборності України, 100-річчя проголошення IV Універсалом Української Центральної Ради незалежності України, 100-річчя бою під Крутами в Тульчинській районній бібліотеці відбулася районна конференція «Вона – наш витвір, наша мрія – соборна, вільна Україна!» В заході взяли участь учні та вчителі навчально-виховних закладів району, представники влади, громадських формувань і засобів масової інформації.
Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв за свободу і незалежність України, делегували представників молоді для покладання квітів до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів-земляків у зоні проведення Антитерористичної операції.
Далі методист відділу освіти райдержадміністрації Наталія Соловей після короткого вступу оголошувала доповідачів – переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Дню Соборності України:
– номінація «Література»:
- ,,Забуті особистості, що творили мою, українську історію” – вчитель Тульчинської ЗШ № 1 Боброва Л.В.;
- ,,З любов’ю до України” – учениця 11 класу Тульчинської ЗШ № 2 Кобець Катерина, (вчитель Кобець Т.Р.);
– номінація «Історія України та державотворення»:
- ,,Україна починається з тебе” – учень 10 класу Пшеничний Дмитро та учень 11 класу Харченко Костянтин Журавлівської ЗШ (вчитель Пшенична Н.В.)
- ,,Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути” – учениця 10 класу Кирнасівської ЗШ Поварчук А. (вчитель Дерун Т.В.)
- ,,Щоб завжди пишалась Батьківщина тим, хто з міста Тульчина” – учениці 9 класу Тульчинської ЗШ № 3 – гімназії Сметанська В., Тимчик А. (вчителі Борода Г.А., Демченко Г.О.).
У виконанні учнів Тульчинської ЗШ № 1 прозвучали поетичні твори голови Тульчинського РЛМО «Оберіг» Ю.Хмелевського, присвячені 100-річчю бою під Крутами і 80-річчю В.Стуса.
Підсумкове слово мав голова райдержадміністрації Микола Підболячний, який наголосив на суспільній важливості гідного вшанування 100-річчя Української революції 1917-1921 років, подякував за плідну роботу і разом із заступником голови районної ради Надією Григорьєвою та заступником Тульчинського міського голови Аллою Поваляєвою вручив Почесну грамоту облдержадміністрації та обласної ради з нагоди свята Соборності ветерану освіти, активісту Народного фронту, Народного Руху України за перебудову, Конгресу української інтелігенції Тульчинщини в 90-і роки минулого століття Арсентію Євгеновичу Преподобному.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь