ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районні урочистості до 26-ї річниці Незалежності

Дата: 23.08.2017 10:15
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

22 серпня 2017 року в м. Тульчині біля РБК була розгорнута районна виставка декоративно-прикладного мистецтва «Скарби Поділля» територіальних громад району. Після її перегляду в РБК відбулися районні урочистості з нагоди дня Державного Прапора України, 26-ї річниці незалежності України.
З вітальним словом виступив голова райдержадміністрації Микола Підболячний. Він, зокрема, сказав: «Кожний народ, кожна країна має свій шлях, унікальну долю, відомих історичних діячів і ряд масштабних подій, які демонструють тотожність, або особливість у порівнянні з сусідами. Українська працьовитість традиційно поєднується з мистецьким ліризмом, а витривалість і терплячість – з мужністю та самовідданістю у особливо важкі часи.
Минулі десятиліття не були простими для відносно молодої Української держави, а період з 2014-го року взагалі є гострим, яскравим і драматичним випробуванням на міцність, згуртованість, відданість демократичним ідеям, здатність побудувати нове, самодостатнє, заможне суспільство. Страшні людські жертви, які несе народ України упродовж неоголошеної «гібридної війни» з Росією, зобов’язують до надзвичайно високої відповідальності кожного з нас. За таких обставин активні громадяни досить критично ставляться до дій влади від самої верхньої до самої нижньої ланки, вимагають прозорості та справедливості під час прийняття будь-яких рішень. Люди очікують від нас позитивних результатів і серйозних зрушень. І вони відбуваються, незважаючи на дуже складну ситуацію в країні!»
Після стислого аналізу основних показників соціально-економічного розвитку району за 6 місяців 2017 року керівник району зупинився на основних пріоритетах розвитку Тульчинщини, зауваживши: «Окрім війни, Україна має безліч «больових точок», реформи відбуваються за дуже складних обставин. Результати боротьби з корупцією, тарифна і цінова політика, соціальний захист і реальні доходи громадян прискіпливо оцінюються не лише всередині країни, але і нашими закордонними партнерами і союзниками.
Як то кажуть, не помиляється лише той, хто нічого не робить. Суспільство бачить, що влада не ідеальна, але, на відміну від тієї ж Росії, яка «гібридними» кігтями вчепилась до нас і не відпускає, в Україні існує громадянська солідарність, свобода слова і думки, люди можуть реально захищати свої права, реалізувати свої ініціативи і плани.»
«Важливо тримати в голові дуже просту річ, - підкреслив М.Підболячний: ніхто з нас не був готовий до війни, до підступних і брехливих методів її ведення, до щоденного жаху і очікування агресивного російського божевілля. Нам, як державі, вдалося побороти свою розгубленість в цілому, але, як особистостям, персонально – не завжди і не всюди!
Маємо бути оптимістами. Оптимістами дієвими і дружними. Іншого шляху до суспільного успіху, власне, немає. Україна бореться і є духовно непереможною. Це можна стверджувати точно, бо якщо буде не так, - українців – і оптимістів, і песимістів – просто не стане.»
Далі відбулося вручення Почесних грамот облдержадміністрації та облради, райдержадміністрації та райради нашим землякам з нагоди свята. Окремі нагороди отримали члени родин захисників України, які в даний час проходять військову службу на сході країни в зоні АТО. Відзначені також наші невтомні волонтери на чолі з О.Новіковим і доброчинці.
Присутні в залі РБК хвилиною скорботного мовчання вшанували світлу пам’ять всіх полеглих борців за свободу і незалежність Батьківщини.
Митці району приготували для учасників зібрання цікаву, емоційно насичену святкову концертну програму «Хай пісня плине над Вкраїною – незалежною і єдиною!»
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь