ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Разом подбаємо про ліси Вінниччини

Дата: 16.03.2015 15:17
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

21 березня – Всесвітній день лісу. Цей день Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародним днем лісів. Починаючи з 2013 року, Міжнародний день лісів відзначають в усіх країнах світу. В цей же день стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках», започаткована Державним агентством лісових ресурсів України. Акція триває до Дня довкілля, який відмічається в Україні 18 квітня.
Лісистість Вінниччини – 13,8%, при оптимальній 15%. 70% лісів області - рукотворні діброви.
Держпідприємства лісового господарства області, виконуючи державну програму «Ліси України», готові в найкоротші терміни провести весняні лісокультурні роботи 2015 року, забезпечити посів і посадку лісу в держлісфонді на площі 1220 га, сприяння природному поновленню на площі 60 га, створення нових лісів на землях, переданих до лісового фонду, на площі 55 га.
Збільшено обсяги створення в цьому році експериментальних плантаційних лісових культур горіха чорного, модрини європейської на площі 21 га, новорічних плантацій хвойних порід (ялини звичайної, сосни звичайної, ялиці білої по 11 га, сосни кримської 21 га).
Працівники держпідприємств лісового господарства Вінниччини готові до створення високопродуктивних лісів області. Держлісгоспами для цього вирощено 12 млн. штук стандартного садивного матеріалу, що дасть змогу створити і нові ліси, і озеленити населені пункти, території навчальних та виховних закладів, лікарень. Лісівники нададуть будь-яку допомогу всім бажаючим у придбанні різноманітного посадкового матеріалу декоративних та інших лісоутворюючих порід.
В нашій області склалася гарна традиція: в питаннях заліснення Вінниччини лісівники мають повне розуміння й активну підтримку вінничан, органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, учнів, студентів, журналістів. Тому і збільшуються щорічно обсяги посадки лісу. Впевнені, що і в цьому році лісівники разом з вінничанами плідно попрацюють, створюючи нові ліси.
Запрошуємо жителів Вінниччини приєднатися до Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу – у твоїх руках". Акція дає нам усім чудову можливість оцінити своє відношення до лісу, природи, долучитися до вирішення проблеми збереження зелених легенів держави. Бо чисте довкілля – це наше здоров’я, життя, щастя!
Головний захід акції - традиційний загальнообласний день посадки лісу 28 березня. В цей день планується висадити більше одного мільйона штук сіянців дуба звичайного, горіха чорного, сосни звичайної, ялини, клена, берези, липи, груші, черешні....
Дорогі вінничани! Давайте зробимо все залежне від нас, щоб акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках» пройшла в нашій області активно і принесла бажаний результат. Бо створення нових лісів - справа державної ваги, справа всього народу України, кожного жителя Вінницької області!
Запрошуємо вас до створення нових лісів, алей, парків, озеленення шкіл, лікарень, дитсадків, своїх осель, населених пунктів. Разом подбаємо про зелені легені нашої держави!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь