ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Реформа з децентралізації йде незалежно від змін до Конституції», - Андрій Парубій

Дата: 17.10.2016 09:58
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Голова Верховної Ради України А.Парубій зустрівся у п’ятницю з Головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Дж. Букіккіо.

А.Парубій подякував членам Венеціанської комісії за «постійний інтерес до подій, які відбуваються в Україні та навколо неї». «Ми високо цінуємо внесок Венеціанської комісії у підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності нашої держави, зокрема ухвалення Висновку щодо неконституційності так званого «загальнокримського референдуму», а також невідповідності міжнародному праву проекту федерального закону Російської Федерації щодо внесення змін до процедури прийняття до Російської Федерації та створення нових суб’єктів», - сказав він.
Голова Парламенту зазначив, що доводиться проводити реформи в умовах збройного конфлікту на Сході України внутрішніх реформ, і підкреслив, що юридична і практична допомога з боку Комісії дуже важлива для України. «Ми виходимо з того, що всі розглянуті та ухвалені Верховною Радою України законодавчі акти мають відповідати стандартам Ради Європи у багатьох сферах суспільного життя. І для нас важлива і юридична, і практична підтримка, щоб ми не помилилися на своєму шляху до Європи», - сказав він.

Учасники зустрічі обговорили питання законодавчого реформування виборчої системи України, проведення реформи у сфері децентралізації, судової системи тощо.
Своєю чергою, Дж. Букіккіо зазначив, що нинішня політична влада – це «покоління змін». «Ви є ті пані і чоловіки, які зможуть все змінити в цій країні», - сказав він і додав, що «бажають добра Україні, добра її людям».
«Ми всі хочемо, щоб і суверенітет, і незалежність, і територіальна цілісність були визнані. На цьому підґрунті щасливий працювати з вашою країною, щоб реалізувати ці зміни», - підкреслив Голова Європейської Комісії.

А.Парубій поінформував щодо перебігу процесу децентралізації в Україні. Зокрема, він зазначив, що проведена «колосальна робота з вашою підтримкою та за вашою ініціативою», українське суспільство також повністю підтримує процеси децентралізації. Водночас, дискусійним виглядає факт прив’язки до Мінських угод. «Одну з наймасштабніших реформ зробили заручником мінських домовленостей», - зауважив він і висловив переконання, що це неприпустимо в умовах продовження бойових дій з боку Російської Федерації. «У суспільстві наявна думка - як ми можемо виконувати 5,6-й пункти, коли Путін не виконує пункти про припинення бойових дій. Не можна було прив'язувати ці дві речі», - зауважив він і додав, що багато напрямків з децентралізації здійснюються без змін до Конституції.
Однією з проблем він також назвав недостатнє вміння користуватися отриманими коштами на рівні місцевих громад. «Отримали величезну кількість коштів, водночас не навчились ними користуватись, отримали повноваження, яких раніше не мали. Водночас, ухвалили акти, що дозволять утворити 300 громад в Україні», - зазначив А.Парубій, щоб «переконати, що реформа йде незалежно від реформи Конституції».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь