ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рекомендації щодо запобігання виробничого травматизму i виникнення аварій на підприємствах району усіх форм власності під час виробничого процесу в умовах різкого перепаду температури повітря

Дата: 28.12.2017 15:11
Кількість переглядів: 318

Внаслідок різких перепадів температури повітря, можливих погіршень погодних умов (поривчастого вітру із опадами та ожеледдю) можливі перебої в системах тепло, електро- та газопостачання, що може призвести до аварійних ситуацій (обриву ліній електропередач, зупинки теплопостачального обладнання) та випадків травмування працівників. Ожеледиця, накати снігу, замети на дорогах можуть ускладнити рух транспорту, що стане додатковим чинником виникнення дорожньо-транспортних пригод. Високий рівень використання опалювальних приладів і пічного опалення через низьку температуру повітря, може призвести до пожеж і отруєння чадним газом.
Враховуючи те, що саме в цей період велика ймовірність настання нещасних випадків, пропонуємо суб’єктам господарювання усіх форм власності вжити дієвих заходів щодо їх попередження та недопущення, а саме :
Забезпечити здійснення постійного контролю за дотриманнями працівниками вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також трудової та виробничої дисципліни.
Не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху.
Максимально обмежити виконання робіт працівниками на відкритому повітрі, а також тих робіт, які пов’язані з переміщенням між віддаленими виробничими об’єктами тощо.
Забезпечити всіх працівників, в першу чергу тих, які виконують роботи по охороні об’єктів, сезонним спецодягом, обладнаними у відповідності до вимог пожежної безпеки місцями для обігріву, справним телефонним або іншим зв’язком.
Провести перевірки всіх електро- та газоопалювальних приладів, у разі не відповідності вимогам безпеки, вилучити їх з експлуатації.
Провести перевірки газових приладів, пічного опалення на наявність тяги в димових та вентиляційних каналах в усіх опалювальних пунктах, особливо звернути увагу на робочі місця охоронників..
Заборонити використання саморобних опалювальних приладів для обігріву адміністративних та виробничих об’єктів.
Заборонити куріння, а також використання відкритого вогню в виробничих приміщеннях.
Забезпечити постійний контроль за своєчасним прибиранням території від снігу та посипанням пішохідних доріжок піском, прибиранням криги, снігу, бурульок, що звисають з дахів будівель.
Не допускати випуск на лінію транспортних засобів, які знаходяться в технічно несправному стані, а також водіїв, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів перед виїздом на лінію.
Не допускати випадків використання відкритого вогню для обігріву двигунів, а також паливних систем автомобілів.
Заборонити перебування на робочих місцях, в тому числі на об’єктах охорони в нічний час, сторонніх осіб.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь