ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рівень дитячої злочинності в області цьогоріч на 17% менший, ніж в минулому році

Дата: 19.12.2013 08:58
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Про це йшлося на засіданні «круглого столу» на тему профілактики правопорушень серед дітей, учнівської та студентської молоді у контексті реалізації Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2012-2014 роки відбулося в Департаменті освіти і науки Вінницької ОДА 17 грудня. «Круглий стіл» відбувся за участю представників Департаментів, управлінь та служб облдержадміністрації, обласної прокуратури, громадських організацій, науковців, лідерів учнівського та студентського самоврядування, класних керівників, заступників з виховної роботи, батьківської громадськості, представників професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.
Вітав учасників засідання заступник директора Департаменту освіти і науки – начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак. Характеризуючи стан злочинності і правопорушень серед дітей та учнівської молоді, він зауважив: «Ми повинні прагнути не ставити дітей на облік, а проводити таку просвітницьку роботу, щоб вони самі туди не потрапляли». За словами Андрія Лисака, в області сьогодні продовжується робота, спрямована на охоплення дітей гуртковою та позашкільною роботою.
Активну громадську позицію зрілої учнівської молоді Вінниччини демонструвала голова Вінницької обласної громадської організації учнівського самоврядування «Рада старшокласників «Лідер» Анна Марущак. Вона звітувала про виконану роботу: проведені в області правові заходи, результати співпраці з правоохоронними органами.
Про попередження правопорушень серед дітей та учнівської молоді доповів начальник відділу з питань захисту прав і свобод дітей прокуратури Вінницької області, радник юстиції Іван Криворучко. За його словами, рівень дитячої злочинності в області цьогоріч на 17% менший, ніж в минулому році, проте віковий рубіж, з якого діти починають вживати алкоголь та наркотичні речовини, зменшився. Фахову думку з приводу протиправної поведінки школярів присутні мали можливість почути від доцента кафедри психолого-педагогічної освіти та інновацій Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Сергія Томчука.
Учасники засідання акцентували увагу на попередженні правопорушень серед дітей та учнівської молоді, стані профілактичної роботи в молодіжному середовищі, превентивному вихованні, обговорювали проблеми виховання дітей в умовах нової соціокультурної реальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь