ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робітничу професію можна здобути в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Дата: 20.07.2016 14:55
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

За даними Вінницького обласного центру зайнятості, в Україні з кожним роком все більшої популярності набувають робітничі професії - слюсарі, кухарі, водії, зварювальники, муляри тощо. Таку професію можна здобути в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Центри професійно-технічної освіти створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перекваліфікації та підвищення кваліфікації громадян на власній матеріально-технічній базі, яка відповідає загальноосвітнім стандартам та дозволяє готувати високопрофесійні робочі кадри у відповідності до потреб ринку праці.
Однією з переваг навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є реальний зв'язок з роботодавцями. Максимальне врахування їхніх вимог забезпечується шляхом узгодження навчальних програм із представниками провідних підприємств у відповідних галузях. Центри сповідують мету, що професійно-технічна освіта повинна бути прив'язана до потреб регіону, бізнесу та інвестицій. Для сприяння зайнятості населення найбільш ефективною є співпраця усіх зацікавлених сторін – роботодавців, місцевої влади, центрів зайнятості та центрів професійно-технічної освіти.
Так, Вінницька обласна служба зайнятості впродовж січня – червня 2016 року активно співпрацювала з Дніпропетровським, Одеським та Сумським центрами професійно-технічної освіти. За цей період понад 1 тис. безробітних пройшли професійне навчання. Безробітних навчали професіям, які є найбільш затребуваними на регіональному ринку праці – кухар, перукар, манікюрник, продавець продовольчих товарів, електрогазозварник, електромонтажник тощо. Як результат 958 осіб або 88,5% безробітних після проходження профнавчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації були працевлаштовані за направленням служби зайнятості.
Крім того, освоєння робітничої професії може спонукати до започаткування власної справи, адже кваліфіковані робітники можуть виконувати приватні замовлення. Очевидні переваги в тому, що робітник може на власний розсуд формувати гнучкий робочий графік „під себе” та ціну послуг, які він надає. Так, 44 особи, які навчались в Центрах, працевлаштувались самостійно.
Роботодавці області зазначають, що важливим є те, що безробітні, які здобули освіту в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, отримують свідоцтво державного зразка, адже це є документальним підтвердженням їхніх знань, та відмічають високий професіоналізм підготовлених кадрів.
Додаткову інформацію на цю тему можна отримати в Тульчинському районному центрі зайнятості (тел. 2-14-92).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь