ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпочати бізнес із „чистого аркуша” допоможе податковий компроміс

Дата: 30.05.2014 10:27
Кількість переглядів: 285

Основні положення законопроекту, прийнятого 21 травня 2014 року на засіданні Уряду, передбачають можливість звільнення від відповідальності платників податків за заниження податку на додану вартість та податку на прибуток за періоди до 2014 року, втім, лише за умови сплати 15% податкових зобов’язань. Така акція буде тривати 60 днів з дня набрання законом чинності.
При цьому, платник податків не буде притягатись до кримінальної відповідальності за такі дії. Уточнені періоди, які будуть перевірені органами доходів і зборів, не підлягатимуть подальшим перевіркам. У разі, якщо за наслідками перевірки буде встановлено неправильність декларування та прийнято податкове повідомлення-рішення, то платник податків має право заплатити за ним також лише 15% такого зобов’язання, а 85% вважається погашеним. Штрафи та пеня до платника податків не застосовуються.
За словами Першого заступника Міністра доходів і зборів Ігор Білоус ініціатива податкового компромісу належить бізнесу – саме вони хочуть працювати „чисто” і закрити сторінку минулого, коли їх фактично змушували користуватися послугами „майданчиків”. Тому Міндоходів і запропонувало механізм компромісу, який покладено в основу цього законопроекту. На думку розробників законопроекту, така модель компромісу держави та платників податків відповідає міжнародному досвіду та є важелем детінізації економіки та надходження коштів до бюджету.
Наразі розпочалось громадське обговорення законопроекту і міндоходівці сподіваються, що спільно з бізнесом знайдуть оптимальний варіант впровадження цієї ідеї.
Із проектом закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу” можна ознайомитися на сайті Міністерства доходів і зборів http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2014-rik/63198.html

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь