ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роз’яснення щодо перерахунку пенсій

Дата: 06.11.2017 09:20
Кількість переглядів: 272

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій з 01.10.2017 року» Тульчинським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області в два етапи проведено перерахунки пенсій:
На першому етапі було проведено осучаснення заробітної плати та зменшення величини оцінки страхового стажу до 1% з якого обчислена пенсія, та розрахунок нового розміру пенсії з використанням прожиткового мінімуму, який встановлений на 1 травня 2017року. Для працюючих пенсіонерів з використанням прожиткового мінімуму за даними пенсійної справи. При цьому наявний понаднормовий страховий стаж не обмежується.
На другому етапі було проведено перерахунок пенсій відповідно до Закону України „Про Державний бюджет на 2017рік” з використанням прожиткового мінімуму встановленого на 1 грудня 2017року збільшеного на 79,00грн.
Зазначені перерахунки було проведено 32459 пенсіонерам в.т.ч по Тульчинському району 17716 пенсіонерам, по Немирівському району 14743 пенсіонерам. Додаткова потреба в коштах склала 10,9 млн.грн., в.т.ч по Тульчинському району 6,1млн. грн.. по Немирівському району 4,8млн. грн. Середній розмір підвищення пенсій по Тульчинському району склав 344грн. 97 коп. по Немирівському району 321грн. 93коп. Суми доплат які були нараховані Фондом коливаються від 50грн. до 5000грн. на одну особу. Їх розмір залежить від багатьох чинників, а саме від тривалості страхового стажу та заробітної плати з яких розраховано пенсію, від виду пенсії , від статусу пенсіонера (працює він чи не працює; має він якісь заслуги чи ні, отримує він надбавки та інше)

Доречно зауважити, що крім вище згаданих перерахунків, управлінням було проведено роботу

- по відшкодуванню коштів працюючим пенсіонерам, в яких пенсія підлягала обмеженню до 85% . До 25 жовтня 2017 року ці кошти було повернуто 518 чоловікам на суму 165,7тис. грн..( втч по Тульчин –му району 273чол на 72 тис.грн.та по Немирівському 245чол на 93,7 тис. грн.)
-Також було відновлено пенсію 39 особам (Тульчинський - 30, Немирівський - 9) яким пенсія не виплачувалась в період роботи на державній службі на загальну суму 62,3 тис. грн.
На 26 жовтня 2017 року управлінням було надіслано 9527 листів-повідомлень пенсіонерам в яких відбулося осучаснення пенсій.
Станом на 1 листопада триває робота по опрацюванню пенсійний справ осіб, які отримують пенсії призначені за Законами України „Про державне службу” „Місцеве самоврядування” щодо можливості переведення таких пенсій, за матеріалами пенсійних справ, на норми передбачені Законом України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь