ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники Тульчинщини закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у власних помешканнях!

Дата: 27.12.2016 12:40
Кількість переглядів: 316

З початком опалювального сезону в Україні різко збільшилася кількість пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків.
Загалом від початку 2016 року внаслідок пожеж в Україні загинуло вже 1645 осіб, а постраждало — 1253 особи.
Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки, у тому числі під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.
Лихо не обминуло і наш Тульчинський район:
Так, 21 грудня у приватному житловому будинку в смт. Шпиків, Тульчинського району виникла пожежа. Під час ліквідації загорання вогнеборці місцевої пожежної команди виявили тіла двох загиблих людей, а саме: чоловіка 1938 р.н. та його сина 1961 р.н. Ймовірною причиною пожежі є необережне поводження з вогнем під час паління в ліжку в нетверезому стані.
26 грудня до Служби порятунку «101» Тульчинського району надійшло повідомлення про задимлення в житловому будинку в селі Клебань, Тульчинського району. Під час гасіння рятувальники виявили тіло загиблої жінки 1968 року народження. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем загиблої громадянки.
Цього ж дня було доставлено в Тульчинську ЦРЛ з опіками громадянку 1973 р.н. проживаючу в с. Богданівка Тульчинського району, з діагнозом: опікова хвороба, термічний опік полум’ям нижніх кінцівок, дихальних шляхів, 25-30% опіковий шок, та її співмешканця громадянина 1983 р.н. проживаючого за тією ж адресою з діагнозом: опік обох кистей рук 1-2 ст. Причиною даних травм стало необережне поводження з вогнем, а саме паління в ліжку у нетверезому стані. І тільки небайдужість сусідів врятувала від смерті ще два життя.
І це тільки останні випадки, які сталися на території району.
Всього з початку року на території Тульчинського району під час пожеж загинуло 7 осіб.
Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:
- використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;
- дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;
- не паліть у ліжку;
- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь