ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щорічна акція «16 днів проти насильства»

Дата: 03.12.2013 16:51
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

29.11.2013 року в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» Тульчинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та управлінням соціального захисту населення організовано зустріч фахівців із соціальної роботи з заступником начальника відділу дільничних інспекторів Лелекою А.М., який розповів про загальні положення з організації проведення індивідуально-профілактичної роботи з особами, які вчиняють насильство в сім’ї. Андрій Миколайович детально зупинився на видах домашнього насильства; на заходах, які вживаються до осіб, які вчинили насильство в сім’ї або погрожують його вчинити. Для допомоги потерпілим від домашнього насильства діють спеціальні кризові центри, а також центри медико-соціальної реабілітації. Працівники кризових центрів надають інформаційну, психологічну, педагогічну, медичну, юридичну допомогу особам, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, а також тимчасовий притулок; повідомляють службі дільничних інспекторів міліції чи кримінальної міліції в справах неповнолітніх про виявлені факти реальної загрози застосування насильства в сім’ї або про факти вчинення такого насильства.
В центрах медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім’ї постраждалим надають первинну медико-санітарну та психологічну допомогу, психіатричну допомогу певних видів, а за потреби працівники центрів скеровують жертв насильства в сім’ї на відповідне лікування; організовують надання їм юридичних консультацій; повідомляють про вчинене насильство в сім’ї службі дільничних інспекторів міліції чи кримінальній міліції у справах неповнолітніх.
Для надання своєчасної і достовірної інформації, а також кваліфікованої правової, психологічної, медичної допомоги при вказаних організаціях працюють спеціалізовані фахівці. Будь-хто може звернутись у вказані заклади і в тому числі по телефону. Серед таких закладів, зазначив Лелека А.М., є:
  • Обласний спеціалізований центр кризових станів для жертв всіх форм насильства (м. Вінниця, вул. Пирогова, 109, тел.32-18-78,53-42-20);
  • Гендерний центр, громадська організація «Чоловіки проти насильства», товариство «Прогресивні жінки» (м. Вінниця, вул. Першотравнева, 53/1, тел.35-85-60);
  • Вінницька міська громадська організація «Інформаційно-профілактичний кризовий жіночий центр (тел.53-13-98);
  • Громадська організація «Пані всесвіт» (м. Вінниця, вул.50-річчя Перемоги, 27/41, тел.26-06-33).
Однак, досить багато людей, над якими чинять насильство, не наважуються йому протистояти. Тим часом, законодавство гарантує кожній особистості широкі права та свободи й захист від їх порушення. Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» передбачає і покарання осіб, які чинять насильство в сім’ї, і заходи щодо надання допомоги потерпілим.
Якщо порівнювати з минулими роками (2010-2012 р.р.), то спостерігається тенденція росту осіб, які звертаються за допомогою до правоохоронних органів з питання вчинення насильства в сім’ї. Однак, не слід вважати, що в нас вчиняється більше насильства в сім’ях в порівнянні з іншими роками, це просто люди, які раніше переживали дані негаразди в собі, на сьогоднішній день зрозуміли, що за допомогою можна звернутися до правоохоронних органів.
Фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді мали можливість задати питання заступнику начальника відділу дільничних інспекторів Лелеці А.М., які повсякдень виникають у їхній роботі та отримати вичерпні відповіді на них. Результатом зустрічі ще раз стало підтвердження необхідності та користі співпраці фахівців центру із дільничними інспекторами.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь