ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Савчук: Закликаю населення активізуватися та звертатися до органів місцевого самоврядування за додатковим відшкодуванням витрат на утеплення

Дата: 28.07.2016 08:54
Кількість переглядів: 239

Українці активно та відповідально беруть участь в Урядовій програмі з енергоефективності. Вже більше 190 тисяч родин утеплилися за Урядової підтримки. Попит на програму щотижня зростає, а «теплі» кредити завдяки Урядовому і місцевому відшкодуванню виплачуються населенням раніше запланованого строку. «Водночас активних дій ми наразі чекаємо і від органів місцевого самоврядування. Завдяки фінансовій децентралізації коштів у місцевих бюджетах стало значно більше, ніж раніше. Їх можна спрямувати на відшкодування населенню витрат під час утеплення та підготовки до опалювального сезону», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук сьогодні в ефірі Громадського радіо та додав, що завдяки такому співфінансуванню «теплих» кредитів ефект від реалізованих заходів з енергоефективності відчуватиметься по всій країні – щороку зменшуватиметься споживання газу.

Він нагадав, що Агентство ініціювало підписання з органами місцевого самоврядування меморандумів про спільну відповідальність перед громадянами: разом з різних бюджетів надавати населенню безповоротну фінансову допомогу на утеплення. У результаті в країні діє 178 місцевих програм з відшкодування населенню та ОСББ частини суми чи відсотків за «теплими» кредитами.

«Ми бачимо наскільки відповідально українці ставляться до Урядової програми з утеплення житла. Хочу звернутися до населення. Будь ласка, не зупиняйтеся! Адже кожен з вас має можливість звернутися до органів місцевого самоврядування, або в мерію, або в обласну чи міську раду, і поцікавитися, чи прийняті у ваших містах такі програми», - наголосив С. Савчук.

На переконання Голови, органи місцевого самоврядування мають активніше долучитися до співфінансування напрямків Урядової програми з енергоефективності, а також роз’яснювати населенню переваги участі у ній, переконувати у безпечності оформлення «теплого» кредиту, розповідати про ефект від впровадження енергоефективних заходів та можливість у результаті значно зекономити на рахунках за комунальні послуги.

«Якщо б усі долучилися до тенденції утеплення, вклали свої ресурси в утеплення, в енергоефективність, щоб спільно зробити країну сильнішою, то показники по програмі точно були б кращі. І при внесенні змін у бюджет цього року значно легше було б переконувати депутатський корпус, щоб у бюджеті були передбачені ці кошти додатково», - підсумував Голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь