ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сесія районної ради про попередні підсумки соціально-економічного розвитку району в 2013 році та плани на 2014 рік

Дата: 27.12.2013 13:03
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

Президент України В.Янукович акцентує увагу на необхідності системного вирішення владою на місцях актуальних проблем регіонів з метою їх успішного соціально-економічного розвитку.
26 грудня 2013 року в м. Тульчині відбулась 21 сесія районної ради 6 скликання (41 депутат з 52) за участю голови районної ради О.Авраменка, голови райдержадміністрації А.Бузіка, заступника міського, селищних, сільських голів, заступників голови, начальників управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, керівників підприємств, установ і організацій району, голів районних організацій політичних партій та громадських організацій, місцевих ЗМІ. Депутати розглянули 26 питань порядку денного, зокрема: 1) Про програму економічного і соціального розвитку Тульчинського району на 2014 рік (доповідала начальник управління економіки райдержадміністрації Ю.Дудкевич); 2) Про Єдину комплексну програму розвитку галузі культури та духовного відродження у Тульчинському районі на 2014 – 2017 роки (повідомляла начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації К.Третьякова); 3) Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців 2013 року; 4) Про внесення змін до районного бюджету на 2013 рік (з обох питань інформував начальник фінансового управління райдержадміністрації С.Шевчук); інші та ухвалили відповідні рішення.
Начальник управління економіки зазначила, що Проект програми узгоджено з усіма структурними підрозділами райдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, він відповідає пріоритетам Стратегії збалансованого розвитку району на період до 2020 року. Основні показники пройшли експертизу в департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації.
За останні роки в районі досягнуто стабільної позитивної динаміки розвитку. Виступаюча відмітила, що за щоквартальним моніторингом показників розвитку районів, який проводить обласна державна адміністрація, Тульчинський район за останніх два квартали займає перше місце.
Основним підсумком економічного і соціального розвитку району у 2013 році є в промисловості наступні показники.
Підприємствами району реалізовано продукції (робіт, послуг) на суму 1 млн. 73 тис.грн., що на 17,5 % більше, ніж у минулому році. Приріст обсягів реалізації промислової продукції досягнуто за рахунок потужної роботи ТОВ «ІНТЕР ФУД», ТОВ «Тульчинм’ясо» та ін.
Поточний рік з врахуванням всіх позитивних і негативних тенденцій був, в цілому, сприятливим для сільськогосподарських товаровиробників. За 11 місяців поточного року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, приріст обсягів виробництва сільськогосподарської продукції склав 11,2 %. В рослинництві отримано прирости валових зборів та урожайності всіх без винятку сільськогосподарських культур. Валовий збір зернових в початково-оприбуткованій вазі склав 198тис. 600 тонн при урожайності 56,4 цнт/ га. У тваринництві за 11 місяців поточного року вироблено1550 тонн молока, що на 214тонн більше аналогічного періоду минулого року, 61 млн. шт.. яєць , щ на 17% більше та 1710 тонн м’яса що на 102 тонни менше .
За очікуваними показниками господарювання сільгосппідприємств району, 2013 рік буде прибутковим. Закладено необхідну базу під урожай 2014 року, посіяно17744 га озимих зернових культур та 1592 га озимого ріпаку.
В галузі торгівлі відбулося зростання обсягу роздрібного товарообороту на 28,6 % і становить 172,6 млн. грн. Залишається стабільно позитивним баланс зовнішньої торгівлі товарами в сумі 22 млн. 400 тис. дол. США. Зокрема, обсяг експорту продукції підприємствами району збільшився на 14,8 %, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, і склав 27млн. 600 тис.дол. США.
Будівельними організаціями району виконано робіт на суму 8 млн. 340 тис. грн., що на 12,8% більше проти відповідного періоду минулого року. На 17 % порівняно з 2012 роком збільшились обсяги житлового будівництва, введено в експлуатацію 5тис. 200 кв. м. загальної площі житла. Продовжується газифікація населених пунктів району. В поточному році виконувались роботи по покращенню водопостачання в територіальних громадах сіл Журавлівки, Зарічного, Заозерного, Копіївки та м.Тульчина. За рахунок коштів державного бюджету в сумі 5179 тис. грн. ведеться будівництво системи водопостачання від Суворовського водозабору до м. Тульчин.
Також продовжуються роботи по рекультивації полігону ТПВ в м. Тульчин. Освоєно 972 тис. грн., в тому числі за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища - 560 тис.грн.; коштів DESPRO - 240 тис.грн., коштів міського бюджету - 172 тис.грн.
Всього за 9 міс. 2013 року підприємствами та організаціями усіх форм власності освоєно 86 млн.. грн. капітальних інвестицій – це на рівні минулого року (попередні дані). Як і в попередньому році найбільше коштів вкладено в галузь с-г. Зокрема у розвиток ПП «Корнер», ПСП «Зоря», ТОВ «Богданівське», СТОВ «Суворовське», ТОВ «Перемога», ТОВ «Едельвейс» і звичайно ПАТ «Дружба ВМ» с. Шура Копіївська, яке в поточному році завершило роботи по ремонту приміщення для утримання 200 голів молодняка великої рогатої худоби.
Філією «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПРАТ «Зернопродукт» на території Клебанської, Михайлівської, Холодівської сільських рад продовжується реалізація проекту з будівництва бригад по вирощуванню птиці, що в свою чергу дасть поштовх до економічного зростання.
Понад 1,3 млн.грн. інвестовано в транспорту галузь району, більше 25 млн. грн.. в розвиток промислових підприємств, зокрема, ТОВ «ІНТЕР ФУД», ТОВ «Тульчинм’ясо» та СТ «Шпиківський молокозавод» та ін.
Досягнення в реальному секторі економіки сприяли виконанню бюджету району.. В січні - листопаді 2013 року до бюджету району мобілізовано 36,6 млн.грн. власних та закріплених доходів, що на 11,3 % більше відповідного періоду минулого року. Бюджети всіх місцевих рад виконано.
Далі виступаюча зупинилася на планах наступного року, повідомивши, що на основі аналізу охарактеризованих тенденцій економічного і соціального розвитку району в поточному році та з метою подальшого стабільного розвитку розроблено проект Програми на 2014 рік.
Отже, метою соціально-економічного розвитку району у 2014 році є: забезпечення структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності як основи для збалансованого зростання, розв’язання соціальних проблем та підвищення добробуту населення. Досягнення поставленої мети буде здійснюватись через реалізацію пріоритетів у соціально-гуманітарній сфері, економічній сфері, сфері природокористування, безпеки життєдіяльності людини та сфері розвитку громадянського суспільства, які детально виписані в тексті програми та роздруковані в додатках для депутатів ради. Прогнози на 2014 рік наступні: зростання обсягів реалізації продукції промисловості на 2 %; зростання валової продукції сільського господарства на 6,8 %; зростання обсягу капітальних інвестицій в межах – 3,2 %; зростання середньомісячної заробітної плати на 7,9 %, яка становитиме 2590 грн.; зростання обороту роздрібної торгівлі на 15,6 %; введення в дію 5 тис 200 м. кв. індивідуального житла; підвищення якості надання послуг в галузі освіти, покращення умов навчання та виховання дітей; тощо.
В обговоренні першого питання взяли участь: завідувач сектору з питань охорони здоров’я райдержадміністрації Г.Роспутна, Ганнопільський сільський голова В.Плаксій, Богданівський сільський голова В.Неборецький та інші.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь