ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні споживачі природнього газу Тульчинського району!

Дата: 22.02.2016 11:15
Кількість переглядів: 396

Фото без опису

Адміністрація Тульчинського управління з експлуатації газового господарства повідомляє, що протягом останнього часу в Україні та у Вінницький області значно зросла кількість аварій і нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті. Підчас експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу щороку відбуваються аварії, внаслідок чого травмуються люди, у тому числі смертельно.
Вінницька Державна служба України з питань праці у Вінницький області (Держпраці) інформує, що впродовж 2015 року в Україні при використанні газу в побуті сталося 55 аварій, внаслідок яких було травмовано 116 осіб, у тому числі 50 осіб смертельно. Найбільша кількість аварій стається під час опалювального сезону.
У 2015 році у Вінницький області сталось 3 аварії, внаслідок яких було травмовано 8 осіб, у тому числі 4 особи смертельно.
Так, 21.01.2015 року у приватному будинку в селі Вінницькі Хутори, вінницького району продуктами згорання смертельно отруїлися 3 особи. Причиною аварії стало засмічення димоходу опалювального апарату, відсутність нормальної тяги, руйнування оголовку димових та вентиляційних каналів.
28.05.2015 року в приміщенні кухні квартири житлового будинку по вулиці київський у м. Вінниці стався вибух газоповітряної суміші. Внаслідок вибуху 2 особи отримали термічні опіки, зазнала часткового руйнування стіна між кухнею та сусідньою квартирою. Причиною аварії стало виконання сторонньою особою газонебезпечної роботи – заміни запірного крану на опуску перед лічильником, пов’язаною з розгерметизацією внутрішнього газопроводу, на не відключеній ділянці, та застосування відкритого вогню в місті проведення газонебезпечних робіт.
12.11.2015 року в квартирі житлового будинку по вул.. Магістральній в м. Жмеринці при використанні газу в побуті отримали отруєння 3 особи в тому числі одна смертельно. На даний час триває розслідування технічних причин виникнення аварії.
За результатами проведення розслідувань, спільними причинами аварій та нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, що сталися протягом 2015 року, були самовільне втручання абонентів в роботу газових приладів, недотримання абонентами вимог безпеки користування газом, недостатній контроль з боку газорозподільних підприємств.
ПАТ «Вінницягаз», Тульчинське УЕГГ нагадує усім споживачам прості правила, дотримання яких допоможе уникнути нещасних випадків та аварійних ситуацій:
  • дотримуйтесь правильної послідовності дій при включенні газових приладів: спочатку необхідно запалити сірник, а вже потім відкривати подачу газу;
  • під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згорання газу (відкрийте фрамугу або кватирку);
  • не змінюйте конструкцію димових та вентиляційних каналів,
  • не користуйтесь газовими приладами після закінчення терміну дії акту про перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки;
  • не включайте несправні газові прилади;
  • не залишайте без нагляду працюючі газові прилади, не допускайте їх перегріву, так як це може сприяти виникненню аварійних ситуацій;
  • не використовуйте газові плити для обігріву квартири, при цьому утворюються отруйні продукти неповного згоряння газу, в тому числі окис вуглецю (чадний газ);
  • не допускайте до користування газовими приладами осіб, які не знайомі з правилами безпечного користування газовими приладами, осіб в нетверезому стані, дітей дошкільного віку.
  • не перекривайте газові прилади і газопроводи сторонніми предметами, забезпечте їх візуальний огляд;
  • не користуйтеся газовими приладами з несправною автоматикою.
ПАТ «Вінницягаз» звертається до всіх споживачів газу у Вінницькій області: природний газ - це не тільки товар першої необхідності, але і джерело підвищеної небезпеки. Тому в ситуації, коли мова йде про безпеку людей, компроміси неприпустимі. Ми закликаємо всіх споживачів до співпраці, при наявності технічних порушень рекомендуємо їх усунути, не піддаючи ризику не тільки власне здоров'я і життя, а й безпеку своїх сусідів.
Пам’ятайте! У загазованому приміщенні достатньо маленької іскри, щоб стався вибух! Не будьте байдужі! Ваші правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків. Збережіть своє майно, життя та здоров’я! Завжди виконуйте правила безпечного використання природного газу! ТЕЛЕФОН АВАРІЙНОЇ ГАЗОВОЇ СЛУЖБИ – 104.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь