ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Шевченко, якого не знаємо"

Дата: 20.01.2014 09:20
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Однією з найвизначніших подій 2014 року є вшанування 200-літнього ювілею Великого Кобзаря, про якого протягом останніх десятиліть писали багато й у різному ключі. Повніше ознайомитись із особливостями образу Тараса Шевченка, витвореного на сторінках українських видань можна, оглянувши виставку, що проходить Вінницької у секторі журнальної періодики ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва.
У рамках святкувань цієї дати, у секторі журнальної періодики заплановано цикл виставок журнальних публікацій «Шевченківським святам присвячується...», перша з яких має назву «Шевченко, якого не знаємо».
Автори статей різноманітних журналів пропонують українському суспільству новий образ Тараса Шевченка – вільного інтелектуала, естета європейського рівня, відкриту та щиру людину.
Не може не викликати інтересу публікація Мар'яни Шаповал «Драма про Шевченка: інтермедійний ключ розуміння» у журналі «Дзвін» (2013, № 3). Для наукового дослідження літератури художня біографістика – це завжди цікавий матеріал, а серед багатьох постатей української історії чи не найактивніше за всіх часів інтерпретували саме життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка.
Своє бачення поета запропонував журнал «Чумацький шлях» у статті «Я не одинокий, є з ким в світі жить...» (2013, № 4). За свідченням сучасників, Шевченко вмів шанувати дружбу й доброзичливих друзів, ніколи не забував добра, яке вони йому несли, був добре обізнаний із європейською музикою нового часу.
З огляду на майбутній ювілей, актуальною і цікавою є публікація про першу Всеукраїнську мистецьку акцію для талановитих дітей та молоді «Мій Шевченко», яка була ініційована Національним музеєм Тараса Шевченка і з фрагментами якої можна ознайомитись у журналі «Українська культура» (2013, № 8). Метою цього фотопроекту було дати дітям більше можливостей для творчості, фантазії, аби стимулювати пошук нових образів та форм.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь