ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шевченкове слово у наших серцях

Дата: 15.03.2017 09:26
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Т.Г.Шевченко по праву займає почесне місце, бо з палким вогнем у душі захищав свободу і незалежність Вітчизни, честь і гідність народу.
У цей нелегкий для країни час нове покоління України черпає натхнення і надію у творчості великого поета, вшановує його пам'ять.
9 березня в читальному залі Тульчинської центральної районної бібліотеки зібралися знавці та шанувальники Шевченкового слова, щоб спробувати відкрити для себе іншого Шевченка, заглибитися у духовну спадщину Великого Кобзаря, відчути її актуальність і в наші дні.
Автор брейн-рингу «Шевченкове слово у нашому серці», учителька української мови та літератури Заремба Л.О. та керівник проекту, методист районного відділу освіти Соловей Н.З. мали на меті сприяти усвідомленню значення творчості поета для української та світової культури, для кожного особисто; виховувати повагу до Т.Шевченка за його внесок у скарбницю української поезії, почуття любові художнього слова.
Розпочався захід піснею «Розкажу про Україну» у виконанні учениці 9 класу Богданівської ЗШ І-ІІІ ступенів Слободянюк Діани (музичний керівник проекту – учитель музичного мистецтва Цвілишин А.М.). З напутнім словом звернувся до учасників брейн-рингу та глядачів голова районного літературно-мистецького об?єднання «Оберіг» Хмелевський Ю.М. Він зазначив, що роль Тараса Шевченка в історії українського народу неоціненна: ця людина більше ніж поет, художник, він – всенародний голос. Нагородою командам та кращому знавцеві творчості Шевченка стали книги Ю.М. Хмелевського «Ключі до вічності».
За звання кращого шевченкознавця змагалися учні 9 класів у складі команд міських шкіл: «Тарасівці» (Тульчинська ЗШ №1, учитель Басиста Т.А.), «Кобзареві діти» (Тульчинська ЗШ №2, учителі: Кобець Т.Р., Чорна О.О.), «Вінок Кобзареві» (Тульчинська ЗШ №3, учителі: Федорович І.В., Подоляк А.С.). Учасники сумлінно готувалися до участі в змаганні, перечитували твори Т.Г.Шевченка, переглядали картини, повторювали теоретичні відомості, тому й здивували вболівальників своєю завзятістю та наполегливістю.
За грою команд пильно спостерігало компетентне журі: голова журі Нога С.М. – учитель української мови та літератури Кинашівської ЗШ І-ІІІ ступенів, члени журі: Кошелап С.В. – головний інспектор відділу освіти Тульчинської РДА, Марчуковська Л.Г. – учитель української мови та літератури НВК ЗШ І-ІІІ ст.. №3-гімназії, Булавук Л.А. – учитель Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№2, Боброва Л.В. – учитель Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1. За результатами 9 раундів переможцем турніру стала команда Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№2 «Кобзареві діти». Особливо вразила глядачів гра Шевчука Дмитра – капітана команди, який, за рішенням журі, одноголосно отримав звання «Кращий знавець творчості Шевченка».
Хочеться також відзначити і вболівальників кожної команди, які проявили винахідливість, творче мислення, артистизм у виконанні домашнього завдання «Оживи картину» і влаштували справжню підтримку своїх інтелектуалів.
Минуло 203 роки від дня народження Тараса Шевченка – славного сина українського народу, але сьогодні його слово живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила.
Нога С.М., учитель української мови та літератури Кинашівської ЗШ І-ІІІ ст.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь