ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба «101» повідомляє, застерігає, попереджає

Дата: 18.11.2014 12:45
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

З початку 2014 року в Тульчинському районі вже виникло 55 пожеж (проти 39 у минулому році), вогнем було знищено 13 транспортних засобів.
Найчастіше, загоряння виникають через коротке замикання електропроводки транспортного засобу, потім вогонь перекидається на салон автомобіля. Як свідчить статистика, якщо вчасно не приступити до гасіння пожежі - вогонь повністю охоплює автомобіль за 2-3 хвилини. Тому, побачивши дим з-під капоту автомобіля необхідно швидко приймати рішення щодо гасіння полум’я.
ДІЇ ВОДІЯ НА ВИПАДОК ПОЖЕЖІ
Зупиніть автомобіль на узбіччі, подалі від людей, інших автомобілів і будівель. Ні в якому разі не продовжуйте рух - почне горіти ще більше!
Вимкніть запалювання, поставте машину на «ручне гальмо».
Заберіть з машини документи, висадіть пасажирів. Не перебувайте в автомобілі що спалахнув більше 90 секунд!
Зателефонуйте з мобільного до пожежно-рятувальної служби за номером «101».
Коли вийдете з машини, постарайтеся знайти джерело загоряння та оцінити інтенсивність пожежі.
Якщо вогнище пожежі в районі бензобака, ноги в руки - і біжіть подалі від машини (природно, скажіть пасажирам, щоб робили те ж саме); вибухнути автомобіль може в будь-яку секунду. Гасити пожежу вже марно, рятуйтеся самі.
Якщо вогнище пожежі знаходиться під капотом, відкриваючи капот, будьте обережні - через приплив кисню можливий викид полум'я. Щоб не обпекти руки, при відкриванні капота візьміть ганчірку. У момент відкривання відхиліть голову в сторону, а ще краще - відстрибніть від автомобіля (якщо встигнете).
Струмінь піни вогнегасника направте на джерело загоряння, проте не забувайте про решту площі пожежі. Краще за все, поки ви гасите, щоб ще хтось закидав пожежу піском, снігом або поливав водою. Можна також накрити осередок пожежі брезентом, ковдрою, курткою - приплив повітря буде мінімальним, і є ймовірність, що пожежа швидко припиниться.
Гасіння пожежі потрібно вести дуже інтенсивно. Оскільки якщо спалахнуть синтетичні матеріали усередині автомобіля, згасити пожежу будуть дуже складно.
Якщо загорілося паливо, то спочатку гасити потрібно саме його, а потім вже - автомобіль.
При гасінні пожежі не забувайте про особисту безпеку - адже ваші руки можуть бути в бензині, а одяг просякнутий парами бензину, тобто може спалахнути будь-якої миті.

Ось деякі поради, що дозволяють уникнути пожежі:
Ніколи не заправляйтеся при включеному двигуні.
Не транспортуйте бензин в пластмасових каністрах (пластмаса накопичує статичну напругу, що може стати причиною спалаху бензину).
Якщо у вашому автомобілі часто перегорають лампочки або запобіжники, негайно до електрика! Можливо, це наслідки короткого замикання, через яке може початися пожежа.
Слідкуйте за паливними шлангами вашого автомобіля.
Будь який провід в підкапотному просторі повинен бути ретельно заізольований.
Слідкуйте за справністю газової установки, якщо вона встановлена у вашому автомобілі.
Возіть з собою вогнегасник, а ще краще - 2. Причому вогнегасники найкраще зберігати під передніми сидіннями, а не в багажнику - їх так простіше буде дістати в разі пожежі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь