ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Співає сонячні пісні уся моя країна!

Дата: 24.02.2016 12:47
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

21 лютого увесь світ святкує Міжнародний день рідної мови. Кожен народ свято береже єдину, неповторну національну мову, яка є його візитною карткою. Для нас такою мовою є українська. У слові рідної мови захована немовби якась таємнича сила, що в неповторному поєднанні звуків несе чарівну мелодію. Вона передає найтонші відтінки переживань, думки народу. Це – казковий дивосвіт, духовна планета українців.
Не залишилися байдужими і учні Тульчинської ЗШ І-ІІІ ступенів №1. Школярі 4-б класу разом із класоводом Світланою Дудник підготували і провели 23 лютого 2016 р.на базі Тульчинської ЗШ І -ІІІ ст..№1 районне свято для учнів 5-их класів міста.

На святі «Співає сонячні пісні уся моя країна» прославляли у піснях та віршах свою колискову українську мову. Дзвеніла мова чистим струмочком у віршах українських поетів, народних легендах, переказах. Та головне, діти запам’ятали, що Міжнародний день рідної мови – це не просто дата у календарі. Це – одне з найголовніших свят країни.

На святі звучала українська пісня, яка супроводжувалася вдало скомпонованим відеорядом. Діти із захопленням виконували українські пісні, які дружно підхоплював весь зал. Родзинкою дійства став танець «Перлина України» та флешмоб, присвячений Міжнародному дню рідної мови. До організації акції також долучилися всі присутні в залі. Учасники були вбрані у національні костюми, вишиванки учнів передали весь колорит українського костюма, його унікальність та неповторність. Так продемонстрували свою любов до рідного слова, до традицій народу, до землі української.

Розпочала свято методист відділу освіти Наталія Соловей, яка привітала учасників із святом і розповіла про історію відзначення його. Також виступила і Тетяна Нурізянова, завідувач відділом обслуговування Тульчинської районної бібліотеки, котра представила новинки сучасної дитячої літератури і ще раз нагадала слова І.Франка: « Книги – морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить».

Гості свята також брали активну участь у дійстві: підспівували учасникам, декламували вірші про українську мову. Протягом всього дійства учні 4-б класу переконували, що людина не може прожити без мови, без задушевної пісні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь