ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стартувала кампанія декларування доходів громадян

Дата: 14.01.2014 11:06
Кількість переглядів: 263

З 1 січня 2014 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 р., подається до 1 травня 2014 р. до органів Міндоходів за місцем реєстрації.
Обов’язково мають подати декларацію громадяни, які протягом минулого року отримували :
- доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 р. податок не утримувався;
- доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- іноземні доходи.
Не підлягають обов‘язковому декларуванню доходи, отрмані виключно від податкових агентів; доходи від операцій з продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.
Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. До слова, у 2014 р. громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 р., податкову декларацію можуть подати впродовж всього року. Ще однією особливістю цьогорічної деклараційної кампанії є нова форма декларації та оновлена Інструкція щодо її заповнення.
Довідково
На нинішню модель декларування громадянами своїх доходів очікують зміни. У Міндоходів зазначають, що реформа системи декларування принципово важлива з точки зору боротьби з тіньовою економікою та корупцією. Крім того, очікується, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників. Наразі винесено на публічне обговорення Концепцію реформи декларування, яке відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Також свої пропозиції можна надсилати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь