ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Студентам Вінниччини, в тому числі і Тульчинщини вручили іменні стипендії облдержадміністрації та обласної Ради

Дата: 20.12.2016 09:25
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят очільники області зустрічаються зі студентами з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, аби вручити іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної Ради. Ініціатором та організатором заходу є Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Ось і цьогоріч 14 грудня зала обласного музично-драматичного театру імені М. Садовського зібрала студентську молодь із 14 районів області та міста Вінниці. 20 студентів із Тульчинського училища культури та Технікуму ветеринарної медицини БНАУ, за сприянням Тульчинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, прийняли участь у заході.

З вітальними словами та побажаннями добра і впевненості у завтрашньому дні звернувся до молоді голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Непростий рік ми переживаємо. Дуже багато з того, що відбувається в державі, назавжди закарбується у вашій пам’яті. Тому що це історичний період розвитку України. Важкий, непростий, але історичний», - зазначив керівник облдержадміністрації Валерій Коровій. Очільник Вінниччини зауважив, що рік, який минає, ознаменувався бурхливими подіями на Сході України, складною фінансовою ситуацією, але разом з тим країна розвивається. «Вперше за тривалі роки розмов проведена бюджетна децентралізація, яка дозволила нам підвищити стипендіальний фонд, який буде безпосередньо використовуватися для підтримки студентів такої категорії, як ви. Ми рухаємося вперед в частині фінансової стабілізації, піднімаємо економіку. Цеглинка за цеглинкою і в місті Вінниці, і в Вінницькій області постають нові підприємства», - зазначив Валерій Коровій. Відтак підкреслив, що для подальшого розвитку України надзвичайно необхідна суспільна єдність. «Студенти завжди були і залишаються активними учасниками суспільного життя, тією силою, яка має активну громадянську позицію, достатньо амбіцій, цілеспрямованості та працездатності, щоб втілювати в життя найкращі ідеї, будувати успішне майбутнє і своє особисто, і України в цілому. Нам потрібна єдність, розуміння та підтримка. Від цього залежить майбутнє країни, в якій ви будете жити та народжувати дітей», - наголосив керівник облдержадміністрації.

Під час святкової зустрічі Валерій Коровій вручив іменну стипендію та пам`ятні подарунки 20 кращим стипендіатам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності. Студентка 3 курсу технікуму ветеринарної медицини БНАУ Долгова Діана отримала таку стипендію та подарунок. По завершенню урочистої частини заходу всі студенти отримали солодкі подарунки та мали змогу переглянути виставу театру ім. М. Садовського.

Для довідки.

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні прийнято відповідне рішення щодо виплати іменних стипендій. За 18 років майже 6,5 тисяч стипендіатів отримали близько 7,5 млн гривень з обласного бюджету.

Виплата іменних стипендій – це додаткова матеріальна допомога всім студентам зазначеної категорії та заохочення студентів до сумлінного навчання, відповідальної поведінки.

У 1998 році перші виплати отримали 44 молоді особи з числа студентів вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації м.Вінниці бюджетної форми навчання. Розмір стипендії складав 40 грн.

З 2007 року таку матеріальну допомогу отримують студенти зазначеної категорії вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації всієї області, які навчаються за державним замовленням та за контрактом.

Щомісячний розмір стипендії у 1998-2004 роках становив 40 грн, у 2005-2015 роках – 100 грн. У 2016 році рішенням Вінницької обласної Ради розмір іменної стипендії збільшено вдвічі та становить 200,00 грн. Cума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 1 млн. 301,3 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь