ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Свято рідного слова

Дата: 06.11.2014 12:28
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Народна мудрість говорить : “Рідна мова дорога людині, як саме життя”. І це так. Адже без мови не може існувати жоден народ. Напередодні Дня української писемності та мови 4 листопада у стінах гостинної Тульчинської загальноосвітньої школи №1 відбулося прекрасне свято рідного слова – традиційний районний конкурс читців імені П.Яцика. Це свято було започатковано в нашій країні 9 листопада 1997 року, у день вшанування православною церквою святого преподобного Нестора Літописця.
Із вітальним словом до учасників заходу звернулися головний спеціаліст відділу освіти Кошелап С.В. та методист районного методичного кабінету, учитель української мови та літератури Тульчинської загальноосвітньої школи №1 Соловей Н.З., зазначивши, що для кожного із нас неоціненним скарбом є рідна мова, прекрасні звичаї і традиції нашого народу, які ми повинні берегти і примножувати. Адже вивчаючи найтонші грані рідного слова, доторкаючись до його життєдайних джерел, ми насолоджуємося красою і милозвучністю рідної мови, її неповторним колоритом. Змістовну літературно – музичну композицію «Шевченкове слово живе у віках…» підготували учні Тульчинської загальноосвітньої школи №1, учні 4-А класу подарували танцювальну композицію, кращі вокалісти школи порадували учасників свята музичними дарунками.
Журі конкурсу у складі: Кошелап С.В. – голова журі, головний спеціаліст відділу освіти; Яворовська Л.А. – методист відділу освіти, Соловей Н.З. – методист відділу освіти, учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І – ІІІ ст.№1; Граб Н.П. - методист відділу освіти, Булавук Л.А. - учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І – ІІІ ст.№2, Марчуковська Л.Г. - учитель української мови та літератури НВК ЗШ І – ІІІ ст.№3 – гімназії м. Тульчина, Погребняк Н.В. - поетеса, учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І – ІІІ ст –інтернату – ліцею - нелегко було визначити переможців. Учасники конкурсу продемонстрували кращі зразки художнього читання, виконавську майстерність, артистичні творчі здібності. Справжньою окрасою свята було розмаїття вишиванок, сценічні образи, що створювали конкурсанти. У районному конкурсі читців взяли участь 97 учнів різних вікових категорій. Конкурсанти усіх шкіл району на розсуд журі представили виразне читання творів Т.Шевченка, В. Самійленка та поезій про Т.Шевченка.
За результатами конкурсу, перше місце у віковій категорії 1-4 класи розділили Дерев’яга Діана, учениця 3 класу НВК ЗШ І-ІІІ ст.№3 – гімназії ім.О.С.Пушкіна м. Тульчина та Зубар Олександр, учень 4 класу Тульчинської ЗШ І – ІІІ ст.№2; у віковій категорії 5-7 класи - Олянишен Артур, учень 5 класу НВК ЗШ І-ІІІ ст.№3 – гімназії ім.О.С.Пушкіна м. Тульчина; у віковій категорії 8 -9 класи - Коваль Ярослав, учень 8 класу Тульчинської ЗШ І – ІІІ ст.№2. За високу виконавську майстерність, артистизм високої нагороди - титулу Гран- прі - удостоєний Олійник Станіслав, учень 8 класу Шпиківської ЗШ І – ІІІст
11 листопада 2014 року учні 10-11 класів представлятимуть інсценізації творів М.Коцюбинського, П.Загребельного, О.Вишні. Тож побажаймо успіху нашим конкурсантам. Нехай любов до рідного слова надихає їх на нові перемоги і творчі злети.
Успіху Вам, старшокласники!
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь