ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тульчинська районна служба зайнятості на ринку соціальних послуг

Дата: 10.12.2013 10:02
Кількість переглядів: 295

В районі триває реалізація завдань Президента України В.Януковича щодо сприяння зайнятості населення, створення нових робочих місць, профорієнтаційної роботи тощо. Зусилля районної служби зайнятості в 2013 році спрямовувались на виконання районної програми зайнятості, наказів та доручень Президента України, Міністерства соціальної політики України, Державного центру зайнятості, пріоритетних напрямків роботи, визначених на їх підставі. Ситуація на ринку праці району стабільна і прогнозована. Основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді та сільських жителів.
Станом на 1 грудня 2013 року кількість вакансій становила 30 одиниць, а в цілому за 11 місяців 2013 року до центру зайнятості було заявлено 764 вакансії, рівень укомплектування вакансій становить - 81%, середня тривалість укомплектування вакансій - 6 днів. У середньому на одну вакансію претендувало 16 осіб.
Станом на 1 грудня 2013 року кількість зареєстрованих безробітних становила 767 чоловік, з яких більше ніж половину складали жінки, 54% - молодь віком до 35 років, 35% - особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже половина зареєстрованих безробітних сільські мешканці.
У січні-листопаді 2013 року послугами районної служби зайнятості скористалися 2472 особи. ( на 302 чол. більше, ніж у минулому році). Тривалість зареєстрованого безробіття складає - 124 дні (по області - 168). За 11 місяців 2013 року виплачено 7553 тис. гри., середній розмір допомоги по безробіттю становить 994 грн.
Протягом січня-листопада 2013 року за направленням центрі зайнятості отримали роботу 875 осіб. На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцю працевлаштовані 13 безробітних. За рахунок орієнтації незайнятих громадян на зайняття підприємницькою діяльністю 16 осіб отримали одноразову допомогу на загальну суму 206 тис. гривень та відкрили власну справу.
З травня 2013 року розпочалася видача ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб старше 45 років на ринку праці. Протягом травня-листопада 2013 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 16 громадян.
Брали участь у роботах тимчасового характеру - 250 безробітних, до громадських робіт було залучено - 62 особи на оплату праці яким витрачено 154 тис. грн. ( 77 тис. грн. кошти Фонду, 77 тис. грн. кошти місцевих рад).
З метою забезпечення роботодавців у кваліфікованих робітниках, районною службою зайнятості в 2013 році направлено на професійне навчання 331 особу із числа безробітних ( 228 тис. гривень із коштів Фонду )? рівень працевлаштування після навчання становить 97%. Профінформаційними, профконсультаційними послугами та послугами пофвідбору охоплено 3885 чоловік.
Всього за 11 місяців 2013 року створено підприємствами, організаціями та установами усіх форм власності району - 848 нових робочих місць ( 99,8 % до плану ) із них 167- у юридичних осіб, 681- у фізичних осіб, ліквідовано - 788 робочих місця ( 25 і 763 ). У більшості районах області різниця створених та ліквідованих робочих місць є від'ємною в нас вона становить + 60.
За останніми даними Державної служби статистики, рівень зареєстрованого безробіття району становить 2,6% ( по області - 2,3 % ).
Пріоритетами в роботі служби на протязі року було максимально можливе охоплення населення соціальними послугами, направленими на підвищення рівня його зайнятості, та підвищення ефективності та якості надання послуг. Тульчинською службою зайнятості забезпечено повне виконання визначених районною програмою зайнятості населення завдань з наданням послуг безробітним.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь