ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Кракові відбулася зустріч Президентів України та Польщі

Дата: 08.10.2013 08:38
Кількість переглядів: 317

У Кракові (Республіка Польща) відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича та Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського у форматі «віч-на-віч».Зустріч відбулася в мерії Кракова.
Перед початком заходу Глави держав зробили записи у Книзі почесних гостей мерії міста.
Віктор Янукович та Броніслав Коморовський підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки.
Програма українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки відкриває нові можливості та створює механізми для поглиблення співпраці між країнами. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ у Кракові.
Глава Української держави подякував своєму польському колезі за запрошення відвідати Польщу, підбити певні підсумки попередніх домовленостей і «підписати цю угоду, стратегічну, яка відкриває нам можливості, шляхи створення механізмів співпраці між Україною і Польщею».
Віктор Янукович зазначив, що останні кілька років спільний товарообіг між країнами щорічно зростає на 3-4%. «І потрібно відзначити, що це в часи кризи», - сказав Президент.
За словами Глави держави, сьогодні під час зустрічі з Президентом Польщі обговорювались питання політичної та економічної співпраці.
«Сьогоднішня наша зустріч - десята, починаючи з 2010 року, зустріч на території Польщі. А всього у нас відбулося двадцять зустрічей, включно з сьогоднішньою, двадцять телефонних розмов. Це своєрідний ювілей, це підсумок, який приємно підводити», - сказав Президент.
«У нас є дуже багато спільних проектів, які підуть на користь розвитку наших країн, і дуже важливо, щоб це відчували наші люди як в Україні, так і в Польщі», - зазначив він.
Віктор Янукович підкреслив, що Україна і Польща не ховаються від вирішення суперечливих питань, які виникли під час трагічних подій Другої світової війни.
«Ми їх разом шукаємо, ці шляхи, шляхи примирення. Я переконаний, що іншого не може бути», - сказав Президент.
У свою чергу, Президент Польщі Броніслав Коморовський наголосив, що відносини між Польщею та Україною мають стратегічне значення.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь