ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У процесі об’єднання територіальних громад дуже важливий позитивний приклад, - Валерій Коровій

Дата: 12.10.2016 08:06
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

За словами голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, процес добровільного об’єднання територіальних громад на Вінниччині пішов досить стрімко: якщо наприкінці минулого року таких було 2 громади, то сьогодні їх вже 4, є рішення ЦВК про проведення виборів по 7 громадах, а ще 17 – у черзі.

«Якщо ми будемо мати на кінець 2016 року хоча б 20 об’єднаних громад, то це вже буде велика перемога. Тому що тут дуже важливий позитивний приклад, коли люди об’єднуються і відкривають можливість отримання додаткового фінансового ресурсу. А вони цей ресурс отримають, тому що, наприклад, 60 % ПДФО, що сьогодні залишається в районі, буде сконцентрований на рівні територіальної громади, і якщо раніше субвенція на освіту та охорону здоров’я теж була на районному рівні, то тепер перейде в об’єднану громаду, - наголосив Валерій Коровій. - Передбачена цільова субвенція на соціально-економічний розвиток, на розвиток інфраструктури цих громад – вони отримають 2-3 млн. грн. Для конкретної громади це великий фінансовий ресурс, і ми на сьогодні бачимо прискорення цього процесу. І хоча є певні виклики, непорозуміння об’єктивного характеру, але ми крок за кроком будемо ці перепони знімати».

Голова облдержадміністрації також підкреслив, що під час перебування у Вінниці Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення презентовано програму, пов’язану з проблематикою децентралізації в Україні, загальним фінансуванням у 102 млн. євро. І в першу чергу вона буде спрямована на підтримку об’єднаних територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь