ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У тульчинських лісівників-раціоналізаторів з’явилась технічна новинка - розумний культиватор

Дата: 29.08.2017 10:45
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Через посушливу погоду, яка спостерігається останніми роками, лісові культури потребують особливого догляду. Аби виростити високопродуктивні ліси, потрібно не лише якісно виконувати всі необхідні роботи по догляду за культурами, а й мати якісний посадковий матеріал, районований, загартований, готовий боротися за виживання. Тому достатній режим вологи рятує у спекотну пору посадковий матеріал.

Тульчинські лісівники-раціоналізатори і тут проявили творчість, знайшли вихід з «гарячої» ситуації. Так у Кирнасівському лісництві на базі трактора Т-16 з’явився розумний культиватор з ємкістю для води, який одночасно на розсаднику проводить рихлення і вносить чисту воду (або з водою і мінеральні добрива) на глибину 20 см. Таким чином волога не випаровується, а коренева система адресно отримує необхідну кількість води. Сьогодні винахід тульчинських «кулібіних» активно використовують для поливу та рихлення. А також тестують використання культиватора на різних глибинах з різним режимом поливу. Розсадник має потужну систему водопостачання з двох артезіанських свердловин.

В Кирнасівському лісництві функціонує сучасний лісовий розсадник площею12 га, де щорічно вирощується біля 1 млн. шт. сіянців. Створено 470 кв. метрів коробів, в яких вирощують сосну звичайну, ялину звичайну, сосну кримську, побудовано 710 кв. метрів теплиць, 550 кв. метрів - із крапельним та туманним зрошуванням. У посівному відділені розсадника вирощують дуб звичайний, дуб червоний, горіх чорний, грушу, акацію білу, клен гостролистий, клен польовий, каштан, горіх волоський, липу, яблуню, аличу, абрикосу. Забезпечує розсадник і декоративним посадковим матеріалом, якого тут вирощують 54 види.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь