ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У звіті з ЄСВ не зазначено інформації про звільнення працівника: як виправити помилку?

Дата: 02.12.2015 10:20
Кількість переглядів: 286

Працівника звільнено 29 липня 2015 року. У липні у звіті з ЄСВ цього не відображено. Звіт та нарахування подавались у серпні-жовтні? Як виправити помилку?

У такому випадку виникло дві помилки:

1) у таблиці 5 звіту з ЄСВ за липень не було зазначено припинення трудових відносин зі звільненим працівником;

2) протягом серпня-жовтня 2015 року проводилося нарахування зарплати та на ці суми було нараховано та утримано з них та сплачено ЄСВ. Також ці суми було відображено у звітах з ЄСВ.

Оскільки у таблиці 5 звіту з ЄСВ за липень 2015 року не було зазначено інформації щодо звільнення працівника, таку помилка виправляється складанням та поданням за липень 2015 року, який має містити: титульний аркуш (перелік таблиць Звіту з ЄСВ) та таблицю 5 зі статусом «додаткова», яка містить дані тільки на відповідного працівника.

Помилки, які стосуються неправильно зазначеної суми доходу або утриманого ЄСВ виправляються іншим способом. Ці помилки треба виправляти у таблиці 6 звіту з ЄСВ за той звітний період, у якому такі помилки були знайдені та виправлені, окремим рядком. Оскільки у випадку із звільненим працівником потрібно зменшити в персоніфікованих даних суму ЄСВ за серпень-жовтень, у такому разі у рядку дублюються помилкові дані, зазначені у звітності раніше, але в реквізиті 10 «Код типу нарахувань» зазначається «3». На сьогодні під кодом «3» застосовується для відображення суми заробітної плати (доходу), нарахованої у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку страхувальником самостійно зменшено зайво нараховану суму ЄСВ. При цьому обов'язково зазначається місяць та рік, за який проведено нарахування (реквізит 11), що дає змогу в одній таблиці 6 звіту з ЄСВ виправити помилки за кілька звітних періодів.

У таблиці 1 звіту з ЄСВ виправлення помилки, яке призводить до зменшення ЄСВ буде відображено у розділі 7 цієї таблиці у рядках 7.1.1-7.1.13 – зменшення нарахування ЄСВ в залежності від клас профризику та нарахованих виплат, а у рядках 7.3.1-7.3.5 розділу 7 – суми зменшення утримання ЄСВ в залежності від нарахованих виплат такого працівника. При цьому у рядку 7.4 треба зазначити суму доходів працівника, на які було зайво нараховано ЄСВ, а у наступному рядку – зміст помилки, не забувши написати про звітні періоди, у яких сторнуються суми ЄСВ.

Такий порядок виправлення помилок у звіті з ЄСВ встановлено розділом V Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, який затверджено наказом Мінфіну від 14.04.2015 № 435.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь