ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Учні Нестерварської ЗШ І-ІІ ст. долучилися до Всеукраїнської Акції «16 днів проти насильства»

Дата: 08.12.2016 15:42
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Відповідно до районного плану заходів щодо проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", 07.12.2016 року до учнів 7 – 9 класів Нестерварської ЗШ І–ІІ ступенів завітали представники відділу освіти, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Тульчинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Учнівський груповий захід було проведено у формі тренінгу, мета якого - усвідомити факти насильства щодо себе та інших, сформувати в молодіжному середовищі позитивний імідж здорової людини, діагностувати форми насильства та виявити дітей, які перебувають у несприятливих умовах, в екстремальній ситуації, ознайомити з різними видами насильства.

Тренінг з школярами було розпочато з перегляду відеороликів на тему «Учні проти насильства», «Проблема насильства в молодіжному середовищі», які підготувала Мирончук В.О. – головний спеціаліст з питань сім'ї та молоді управління соціального захисту населення Тульчинської райдержадміністрації. Потім з учнями працювала Мадюдя С.Ю. - практичний психолог відділу освіти райдержадміністрації. Так, діти ділилися враженнями після перегляду роликів, ознайомились щодо видів насильства в молодіжному середовищі, його причин та понесеної відповідальності.

Також для школярів було розроблено та підготовлено практичну гру з елементами казки щодо виокремлення видів насильства, дотримання прав людини. Школярі, поділившись на групи, досить активно включилися в роботу: обговорювали проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини.

Наприкінці тренінгу Михайленко Т.В. – головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації повідомила присутніх дітей про районні служби з захисту прав дітей та номери телефонів, за якими необхідно звертатися за допомогою. Скибенко Н.В. - фахівець із соціальної роботи Тульчинського РЦССДМ зазначила про заплановані заходи щодо профілактики насильства серед дітей та зменшення негативних факторів та обставин з причини яких може трапитися насильство.

На завершення групового заходу, всім учням було запропоновано інформаційні міні – буклети з корисною інформацією на вищезазначену тематику.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь