ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна працює над досягненням енергетичної незалежності - Президент

Дата: 31.10.2013 10:49
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Україна прагне до енергетичної незалежності за рахунок збільшення видобутку власних енергоресурсів - нафти, газу та нарощування виробництва електроенергії. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з керівниками енергетичних компаній «Ені» (Італія) та «Електрісіте де Франс» (Франція).
В ході зустрічі Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький та голова Ради правління, головний виконавчий директор компанії «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері газової промисловості та електроенергетики.
«Україна - це держава, яка зараз у своїй програмі має великі, амбітні плани щодо збільшення енергетичної незалежності, видобутку газу, нафти», - сказав Глава держави.
Він висловив переконання, що співробітництво України з компаніями «Ені» та «Електрісіте де Франс» буде плідним. «Поєднання наших можливостей з вашими можливостями є дуже цікавим проектом, який здатний буде ефективно працювати», - сказав Віктор Янукович.
Голова правління «Ені» Паоло Скароні, у свою чергу, зазначив, що його компанія демонструє найбільшу активність в Україні щодо освоєння видобутку газу як з традиційних, так і з нетрадиційних джерел. Крім того, за його словами, компанія працює з НАК «Нафтогаз України» над реабілітацією тих свердловин, які вже вийшли з експлуатації. Паоло Скароні підтвердив готовність компанії до роботи в Україні щодо подальшого розвитку її енергетичного сектору. «Ми робимо свій внесок у видобуток вуглеводнів у вашій країні. Хочу ще раз підтвердити нашу налаштованість робити інвестиції в Україну і допомагати їй в розвитку видобутку вуглеводнів на її території», - сказав він.
Генеральний директор та голова ради директорів «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо зазначив, що його компанія останнім часом багато працювала спільно з Міністерством над розвитком своєї інвестиційної діяльності в Україні. На його переконання, Україна та «Електрісіте де Франс» мають перспективи співробітництва в ядерній енергетиці.
«Ми налаштовані також зосередити нашу увагу на цьому секторі. Ми відкриті до розширення в цьому нашого співробітництва в разі, якщо Україна налаштована на це. Ми також налаштовані розвивати наше співробітництво у секторі дистрибуції енергії, і також хочу підтвердити нашу готовність до розвитку співпраці в технологічних напрямах як у сфері енергетики, так і газу і робити інвестиції в Україну з метою створення нових робочих місць», - сказав він.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь