ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочисте підняття Державного Прапора України

Дата: 25.08.2015 16:31
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

23 серпня 2015 року в м. Тульчині відбувся мітинг, присвячений Дню Державного Прапора України, за участю голови райдержадміністрації Миколи Підболячного, Тульчинського міського голови Валерія Весняного, представників структурних підрозділів райдержадміністрації, районної і міської ради, політичних партій та громадських організацій, трудових колективів підприємств і установ м. Тульчина, територіальних громад району.

У вітальному слові голова райдержадміністрації підкреслив: «Історія виникнення синьо-жовтого прапора, під яким боролися у різний час за незалежність рідного краю тисячі відомих і маловідомих героїв України, сягає тривалого періоду між 1848-м і 1905-м роками. Тоді він вважався українським національним прапором. На короткий час (в 1918-1920 роках) український національний прапор став державним і потім повернув собі цей поважний статус 28 січня 1992 року рішенням парламенту України.

Сьогодні на планеті є понад 240 країн і кожна має свій державний прапор, герб та інші символи. Наш синьо-жовтий стяг є національною святинею, навколо якої має консолідуватися все суспільство, кожний свідомий громадянин незалежної України. Знаково і надзвичайно приємно, що в такі непрості часи, які переживає нині Україна, державні символи – Герб, Гімн і Прапор – стали дорогими серцю кожного українця, кожного патріота нашої Вітчизни.

Люди всіх вікових груп, різних професій та політичних переконань об’єднуються навколо Державного Прапора, як символа нашої невмирущої віри і надії на світле майбутнє трудового народу. Це майбутнє сьогодні мужньо захищають наші воїни на сході України під бойовими синьо-жовтими стягами».

О 9.00 відбулося урочисте підняття Державного Прапора України, прозвучали тематичні мистецькі твори місцевих митців, зокрема, районного літературно-мистецького об’єднання «Оберіг».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь