ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ «РИНВИ» В С. МАНЬКІВКА

Дата: 20.11.2017 09:10
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

16 листопада 2017 року в с. Маньківка відбулося урочисте відкриття оновленого джерела. Серед місцевого населення розповсюджена народна назва пам’ятки – «Ринва». З історичних даних, об’єкт джерела датується з VIII ст. н.е. Реконструкція «Ринви» та облаштування самої території навколо відбулося завдяки ідеї голови сільської ради Віталія Ніколаєнка та сприяння підприємства ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПАТ «МХП» на чолі з директором Ігорем Лещенко.
Захід було розпочато урочистою музикою оркестру та промовами-вітаннями гостів свята. Слово було надано голові сільради Віталію Ніколаєнко, директору «Вінницького бройлера» Ігорю Лещенко, першому заступнику голови Тульчинської РДА Віталію Побережнику та керуючому справами виконавчого апарату Тульчинської районної ради Віталію Вільчинському. Після урочистого перерізу святкової стрічки Ігорем Лещенко та Віталієм Ніколаєнко, відбулося освячення джерела отцем Вадимом протоереєм Ладижинського церковного округу Тульчинської єпархії УПЦ, після чого всі бажаючі мали змогу скуштувати цілющої води. Жителі села подякували керуючим та підряднику, який власно і виконав роботи – Володимиру Івлєву, духмяними короваями.
Захід було продовжено пригощанням смачними ласощами. Директор «Вінницького бройлеру» Ігор Лещенко запросив усіх присутніх до фуршету та побажав приємного відпочинку. Задоволені відновленим та освяченим джерелом, мешканці села були приємно вражені таким продовженням урочистого відкриття. Бажаючими зігрітися гарячим чаєм та кавою, скуштувати смачні страви, були всі. Завершення святкування стало феєричним, у деяких гостей свята був настільки піднесений настрій, що вони пішли в танок та заспівали українських народних пісень.
Тепер жителі Маньківки будуть приходити до вже гарно відновленої «Ринви» аби втамувати спрагу та набрати цілющої свяченої води.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь