ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урок гендерної рівності

Дата: 25.02.2015 16:29
Кількість переглядів: 423

Для реалізації державної політики щодо рівних прав та можливостей чоловіків та жінок, подолання ґендерних проблем в суспільстві, відповільні структурні підрозділи райдержадміністрації систематично проводять цілеспрямовані заходи щодо формування відповідного світогляду населення району. На сьогодні актуальним є питання формування гендерних компетенцій молоді.

Так, 24 лютого на базі Тульчинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 за участю спеціалістів управління соціального захисту населення Тульчинської райдержадміністрації, соціально – психологічної служби відділу освіти було організовано проведення «Уроку гендерної рівності». Активну участь в заході взяли учні 11 класу навчального закладу, з якими працювала практичний психолог Сігунова Марина Георгіївна.

Основним завданням, яке ставили перед собою організатори заходу, було ознайомлення учнів з поняттями ″гендер″, «стать», «гендерна політика» та сприяння усвідомленню своїх прав та обов’язків, налагодження толерантних та виважених взаємовідносин при гендерному спілкуванні у колективі.

З цією метою, школярі успішно виконували різноманітні завдання, які підготувала шкільний психолог: інтерактивні вправи «Добре бути жінкою, толму що.... добре бути чоловіком, тому що...», «Міфи та реалії про гендерні стереотипи», «Ми схожі – ми різні».

В ході «Уроку гендерної рівності» було проведено опитування серед учнів, аналіз якого засвідчив, що наша молодь успішно долає гендерні стереотипи та прагне до засвоєння сучасних гендерних ролей.

На завершення заходу всі учасники отримали корисну та цікаву інформацію з історії гендерних відносин та національних особливостей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь