ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд створює Державну службу з питань ветеранів та учасників АТО, - Арсеній Яценюк

Дата: 12.08.2014 10:08
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Уряд України створює Державну службу України з питань ветеранів та учасників антитерористичної операції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 11 серпня, після відвідання Головного військово-медичного клінічного центру в Києві, де на лікуванні перебувають учасники АТО.
Арсеній Яценюк наголосив, що на сьогодні вже близько 50 тисяч бійців є учасниками антитерористичної операції: «Тисячі поранені. Багато сімей залишилися без годувальника».
За його словами, служба повинна займатися, зокрема, соціальним забезпеченням ветеранів та учасників АТО, в тому числі їх реєстрацією, працевлаштуванням, медичною та психологічною реабілітацією, а також забезпеченням житлом сімей, які залишилися без годувальника.
Глава Уряду зазначив, що провів зустріч із парламентськими фракціями з питання створення цієї Державної служби. За його словами, ідея Уряду була створити окреме міністерство у справах ветеранів АТО, проте вона не отримала підтримки народних депутатів України: «Ми прийняли рішення – тоді створюємо службу».
Прем’єр-міністр виступив із пропозицією провести конкурс на посаду керівника цієї Державної служби, зазначивши, що в Уряду є декілька кандидатів: «Хотілось би, щоб керівник цієї служби був безпосередньо учасником Антитерористичної операції, який там воював, який має знання, досвід, відповідну репутацію і довіру».
Окрім того, Уряд прийняв рішення про виділення коштів на протезування для постраждалих бійців антитерористичної операції.
Арсеній Яценюк звернувся до приватних клінік допомогти в реабілітації учасників АТО: «Левову частину коштів на лікування за кордоном роблять волонтери. Тому частину дасть держава, частину дають люди, і сподіваюся, що приватні клініки також будуть допомагати сім'ям і цим хлопцям».
Глава Уряду також нагадав, що два місяці тому Кабінет Міністрів прийняв рішення про забезпечення житлом родин загиблих в ході АТО, якщо ці сім’ї не мають відповідних житлових умов: «Загалом зараз список більше 400 сімей».
Що стосується забезпечення учасників АТО, Глава Уряду наголосив, що є проблеми з забезпеченням територіальної оборони. Арсеній Яценюк зазначив, що проведе з цього питання нараду з Міністерством оборони: «Мільярдні кошти ми виділяємо, ми особисто займалися Нацгвардією, і вона екіпірована «номер один». Чудово, що почала поставлятися нова техніка до Міністерства оборони і безпосередньо до регулярних військ. Але тероборона також воює, і тому неприйнятно, коли військові командири ігнорують підрозділи територіальної оборони - кошти є, техніка є».
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Міністр соціальної політики Людмила Денісова відвідали Головний військово-медичний клінічний центр у Києві. Глава Уряду поспілкувався з військовослужбовцями, які перебувають на лікуванні в нейрохірургічному відділенні Клініки нейрохірургії та неврології Центру, а також із членами родин учасників АТО і волонтерами.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь