ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Свято Водохреща !

Дата: 17.01.2018 09:07
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

Сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації та Тульчинський районний сектор ГУ ДСНС України у Вінницькій області закликають до безпечного поводження під час святкування зимових релігійних свят. 19 січня віруючі традиційно відзначають Водохрещення Господнє. Люди не лише набирають воду в ємності, але й купаються в ополонках та масово відпочивають біля водойм. За цих обставин свято Водохрещення перетворюється на кропітку працю для рятувальників. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах області не тільки у купальний сезон, а й у зимовий період під час порушення правил безпеки життєдіяльності при перебуванні на льоду або зимовій рибалці.
Головну загрозу під час Водохрещення становитиме те, що на льоду збирається велика кількість людей, а крига не має достатньої міцності у зв’язку з потеплінням.
У зв’язку з цим, звертаємось до Вас з проханням вжити усіх мір безпеки та організувати роз’яснювальну роботу, аби не допустити трагічних наслідків під час святкування.
Так, нагадуємо Вам основні правила поведінки та застереження, з якими необхідно ознайомити громадян, трудові колективи перед святкуванням Водохрещення:
- у жодному разі не можна виходити на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, необхідно переконатись, що він міцний. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід неміцний, видно здалеку: ці ділянки темніші. Зазвичай, тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б’ють джерела. Міцність льоду тут послаблена течією. Під час руху по замерзлій водоймі необхідно обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо людина опинилась на кризі, що недостатньо міцна, їй необхідно припинити рух і повертатись своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду;
- не можна ні в якому разі входити у воду в нетверезому стані, спиртне притуплює відчуття холоду, порушує координацію рухів;
- купатися можна тільки в спеціально підготовлених місцях під спостереженням більше досвідчених товаришів;
- категорично забороняється купатися в холодній воді людям з медичними протипоказаннями, особливо при захворюваннях серця;
- не можна пірнати в холодну воду відразу цілком. Рекомендується заходити (опускатися) у неї поступово, даючи організму можливість звикнути до зміни температури;
- голову необхідно тримати якнайвище над водою, принаймні в перші хвилини, поки не пройшов первісний шок від холоду;
- перебування непідготовленої людини у воді повинне бути короткочасним. Намагайтеся по можливості контролювати подих.
- після купання обов'язкове: інтенсивне розтирання "насухо", теплий одяг, гарячий чай.
- у випадку погіршення самопочуття (переохолодження, втрата свідомості й т.п.), потерпілому необхідно забезпечити тепло, надати першу допомогу й доставити в лікарню.
Звертаємось до священнослужителів із проханням довести наведену вище інформацію до віруючих під час проведення богослужінь у храмах району.
Окремо звертаємося до батьків: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах!
Безпечних вам свят!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь