ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Весняно-літній пожежонебезпечний період

Дата: 14.03.2017 12:57
Кількість переглядів: 337

Одним з головних завдань Тульчинського районного сектора Головного управління ДСНС України у Вінницькій області є запобігання пожежам та нещасним випадкам. Проте щороку в населених пунктах району виникає велика кількість пожеж, які завдають шкоди народному господарству і окремим громадянам. Нерідко жертвами вогню стають і діти. Статистика свідчить, що переважна більшість пожеж стається в житловому секторі. Причинами трагедій є в основному необізнаність та нехтування громадян в елементарних вимогах правил пожежної безпеки та їх недотримання в повсякденному житті. Щорічно, з настанням весняно-літнього періоду, різко загострюється обстановка з пожежною та техногенною безпекою в районі. В цей період виникає понад 60% пожеж та загорянь. Найпоширенішими їх причинами є накопичення та спалювання сміття, сухої трави, гілок та опалого листя в непризначених для цього місцях або на недостатній відстані від горючих матеріалів, дерев та споруд.

Станом на 07 березня 2017 року в Тульчинському районі виникло 10 пожеж з матеріальними збитками понад 91тис. грн. Під час пожеж у вогні загинула одна людина. За аналогічний період 2016 року виникло 17 пожеж, збитки від якиих склали понад 100 тис. грн..

Тож для запобігання виникнення можливих пожеж Ви, шановні громадяни, не повинні залишатись байдужими до виконання протипожежних вимог. Найелементарніші з них, це утримання в чистоті та систематичне очищення території від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця. Не влаштовувати на території населеного пункту звалищ горючих відходів. Забороняється розводити багаття , спалювати відходи, тару, викидати не загашене вугілля та попіл на відстані менше 15 м від будівель та споруд.

Весняна, тепла погода покличе багатьох жителів району до лісу, що в кінцевому результаті буде зводитись до розпалювання вогнищ, багать і т.д. Отже, забороняється залишати багаття без нагляду (по закінченню святкувань – обов’язково вогонь залити водою або засипати землею), кидати в лісі запалені сірники, недопалки, категорично забороняється залишати в лісі промасляний чи просочений бензином матеріал, скляні бутилки.

Отже, шановні жителі Тульчинського району, будьте обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки на виробництві та в побуті. Тільки за таких умов можливо зберегти життя людей, державне та особисте майно, від вогню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь