ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В День 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі

Дата: 13.05.2015 15:31
Кількість переглядів: 236

9 травня 2015 року в населених пунктах району відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Зокрема, в м. Тульчині на меморіалі Слави пройшов мітинг пам’яті за участю ветеранів війни, голови райдержадміністрації Миколи Підболячного, голови районної ради Олексія Авраменка, міського голови Валерія Весняного, голови районної організації ветеранів Казиміра Жуковського, делегацій підприємств, установ, організацій, представників місцевих громадських, партійних осередків, районних ЗМІ.

Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації М.Підболячний, міський голова В.Весняний, учасник бойових дій, голова міської організації ветеранів Антоніна Бабич. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, захисників незалежності нашої держави 2014-2015 років, поклали корзини квітів до меморіалу Слави, братської могили загиблих воїнів, у парку «Пам’ять».

З тематичними номерами в урочистостях взяли участь хореографічні колективи та вокальні виконавці закладів культури району.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації М.Підболячний, зокрема, наголосив:

«Сьогодні Україна обрала для себе європейський шлях розвитку, що передбачає і прийняття європейських моральних і культурних цінностей. Це передусім вшанування пам’яті усіх жертв війни задля недопущення подібних трагедій у майбутньому.

Указом Президента України від 24 березня 2015 року № 169 встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається у Європі щороку 8 травня. Ці зміни запроваджуються з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, утвердження спадкоємності традицій воїнів-переможців та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь