ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 27.11.2017 09:25
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Світова спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”, тисячі громадян, сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня спільні зусилля заради спільної мети: збільшити обізнаність населення про форми насильства, створення в державі соціального простору, вільного від насильства. Україна приєдналася до Акції „16 днів проти насильства” у 2001 році. Щорічно заходи та ініціативи Акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, проходять в усіх регіонах України, об’єднують всеукраїнські та міжнародні громадські організації та широке коло представників державних структур.
А дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:
25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок,
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством,
3 грудня – Міжнародний день інвалідів,
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
Таким чином, кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини.
Основними завданнями проведення районного етапу Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”є:
- привернення увагу громадськості Тульчинщини до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї;
- активізувати спільну діяльність відповідальних структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів та громадських організацій щодо попередження насильства в родині та захисту прав жінок в Україні;
- сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому;
- здійснення інформаційно – просвітницької діяльності щодо попередження проявів насильства в учнівському та молодіжному середовищах.
Протягом зазначеного періоду в навчальних закладах району і в культурно–освітніх установах за участі представників відповідальних підрозділів райдержадміністрації та правоохоронних органів будуть організовані семінари, лекції, навчальні тренінги, відеолекторії, години спілкування, виставки літератури на тему попередження та профілактики насильства в сім'ї, дитячому та молодіжному середовищах, питання гендерної рівності, формування правової свідомості підростаючого покоління.
Подібна активність свідчить про актуальність проблеми подолання насильства, пошук в громадських та державних владних структурах оптимального механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду
Проблема є актуальною і для нашого району, адже, з початку року на Тульчинщині зафіксовано більше 200 звернень щодо насильства в сім’ї, найбільше звертаються за допомогою жінки.
Інформуємо, що з 25 листопада 2017 року функціонує Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за загальноєвропейським номером - 116 123, який є безкоштовним з мобільних телефонів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь