ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні зафіксовано сталий розвиток економіки

Дата: 20.02.2017 09:31
Кількість переглядів: 510

У минулому році уряд зміг стабілізувати українську економіку після двох років падіння, забезпечити її відновлення і пришвидшення росту . Але зростання економіки – не самоціль. Завдяки зростанню економіки збільшилися надходження до державного бюджету, що уперше за кілька останніх років дозволило уряду відчутно підвищити соціальні стандарти.
Коментуючи це, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій відмітив 5 фактів, що свідчать про відновлення сталого росту економіки. За його словами на 4,7% - за попередніми підрахунками, зріс ВВП у IV кварталі 2016 р. За результатами першого півріччя – на 2% порівняно з аналогічним періодом 2015 р. «На 6% - за результатами 2016 року збільшилася кількість новостворених підприємств. Скорочення тіньової економіки і збільшення кількості нових суб’єктів господарювання свідчить про повернення довіри бізнесу до держави. На 50% - у минулому році зросли місцеві бюджети. У цьому році очікується зростання ще на 25%, що дає фінансовий ресурс для зміцнення місцевих громад і подальшої дерегуляції» - підкреслює Валерій Коровій.
Також, на 16,4% - зросли за 9 місяців 2016 р. обсяги освоєних капітальних інвестицій порівняно із скороченням на 6% за 9 місяців 2015 року. З 40% до 35% ВВП - зменшився обсяг тіньової економіки за результатами січня-вересня минулого року, що є найменшим значенням за всі роки спостереження.
Таким чином досягнення економіки трансформуються у підвищення соціальних стандартів. На 9% - за 2016 рік зросла реальна заробітна плата. Починаючи з травня 2016 року вона почала рости вперше за останні 2 роки. На 23,5% - до 5 183 гривень у минулому році зросла номінальна середньомісячна заробітна плата штатних працівників. На 20,3% - до 3 769 гривень зросла у минулому році середня зарплата освітян.
На 20,2% – до 3 400 гривень зросла у минулому році середня зарплата працівників сфери охороні здоров’я. На 16,1% - збільшено розміри прожиткового мінімуму у 2016 році проти затверджених 12,5%.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь