ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій: Держбюджет 2017 - це соціально орієнтований бюджет

Дата: 19.10.2016 15:35
Кількість переглядів: 262

Як зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, в запропонованому Урядом бюджеті видатки на соціальну сферу зростуть на 35 млрд грн, соціальні стандарти – на 10,1% при прогнозованій інфляції 8,1%.
Уряд піднімає соціальні стандарти в міру можливостей економіки. На житлові субсидії закладено загалом 53,2 млрд грн.. В бюджеті закладено кошти на підвищення зарплат працівникам культури і викладачам ДЮСШ, на охорону здоров’я та освіту.
Пріоритетом соціальних видатків Держбюджету є освіта. «Зарплати педагогічним працівникам зростуть в середньому на 33%. Вперше у освітній субвенції враховані видатки на здобуття повної загальної середньої освіти у ПТУ (виділено 1,6 млрд грн). Вперше враховано цільові видатки на надання державної підтримки для здобуття професійно-технічної і вищої освіти учасникам бойових дій і їх дітям (184,6 млн грн). Стипендіальний фонд зросте на 576 млн грн. На підручники в бюджеті передбачено 0,4 млрд грн.» - коментує Валерій Коровій.
Значну підтримку отримає і сільське господарство, на розвиток виділено 5,5 млрд грн., з них майже 3 млрд грн планується спрямувати на дотації малим і середнім фермерським господарствам. Допомога виділятиметься зокрема і на закупівлю техніки, що надасть поштовх для розвитку вітчизняних підприємств сільськогосподарського машинобудування.
За словами голови облдержадміністрації ще одним з пріоритетних напрямків Держбюджету наступного року є охорона здоров’я. Оскільки видатки на МОЗ збільшуються порівняно з цим роком на 8,2 млрд грн..
У проекті Держбюджету на 2017 рік вперше може бути передбачена 100% оплата ліків, які держава має надавати безкоштовно, а на закупівлю ліків буде виділено майже на 2 млрд грн більше, ніж цього року.
Зарплати медичним працівникам піднімуть в середньому на 20%.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь