ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій: «Маємо працювати в режимі єдиної команди»

Дата: 23.03.2015 09:19
Кількість переглядів: 258

Очільник Вінниччини Валерій Коровій 20 березня провів робочу нараду з головами районних державних адміністрацій та керівниками міст обласного значення регіону. Участь у роботі засідання взяв також в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Насамперед керівник області інформував учасників зібрання про основні завдання, які поставив перед регіональними органами влади Президент України під час наради з очільниками облдержадміністрацій, що відбулася минулого тижня. Мова, зокрема, про підготовку комплексу заходів, пов’язаних з демобілізацією військовослужбовців, та участь регіонів у побудові фортифікаційних споруд шляхом залучення до будівельних робіт підрядних організацій. Повідомив Валерій Коровій і про високу оцінку, надану Вінниччині Главою держави щодо проведення в області останньої хвилі мобілізації.
У ході наради учасники засідання розглянули кілька базових питань, які мають сьогодні принципово важливе значення. Чи не найбільшу увагу було приділено реформі системи надання житлових субсидій населенню. За інформацією першого заступника директора Департаменту соціальної політики ОДА Людмили Каратаєвої, в результаті зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги з початку поточного року відбулося різке збільшення сімей, які звернулися за оформленням житлової субсидії.
«Якщо за січень-лютий минулого року за субсидією звернулися 1870 сімей, то за аналогічний період поточного кількість таких одержувачів зросла у 3,5 рази», - повідомила Людмила Каратаєва. Відтак зауважила, що за умов зростання цін на енергоносії керівництвом держави вжито заходів щодо спрощення механізму та порядку оформлення такої допомоги.
Зокрема, з 1 травня призначення субсидій відбуватиметься лише на підставі двох документів: заяви і декларації. Серед нововведень також: скасування обмежень щодо майнового стану осіб, які звертаються за субсидією, обчислення даних про доходи за попередній календарний рік без урахування сплачених податків та оформлення такої допомоги терміном на 12 місяців. Крім того, надається право на оформлення такої допомоги особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму-оренди житла.
Коментуючи позицію щодо новацій у процесі призначення субсидій, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення. «Це питання набуває сьогодні великої ваги. І якщо встановлення тарифів не належить до кола наших повноважень, то організація роз’яснювальної роботи, якість її проведення – зона нашої прямої відповідальності. Ми повинні розповідати людям про ті механізми та компенсатори, які на сьогодні є. Тому прошу поставитись до цього питання надзвичайно відповідально. Контроль буде серйозний», - підкреслив Валерій Коровій. Відтак закликав керівників районів і міст області працювати в режимі єдиної команди.
У ході засідання учасники наради розглянули також питання співпраці влади і громадськості, забезпечення дровами установ бюджетної сфери області, заслухали інформацію щодо інвестиційних процесів на території Вінниччини та ознайомилися з основними положеннями Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
Насамкінець керівник області торкнувся питання боротьби з корупцією, наголосивши, що крок за кроком ця позиція реалізовуватиметься на практиці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь